Richie Porte: ”Alles liep op rolletjes”
vrijdag 8 maart 2013 om 22:25

Richie Porte: ”Alles liep op rolletjes”

Richie Porte

foto: Sirotti (archief)

Richie Porte won vandaag op imposante wijze de koninginnenrit in Parijs-Nice met aankomst op La Montagne de Lure. Naast de dagzege nam de 28-jarige Australiër en passant ook de leiderstrui over van Andrew Talansky. De dolgelukkige Porte beseft dat het geen sinecure wordt om het geel ook daadwerkelijk mee naar huis te nemen. Dit vertelt hij op de website van zijn ploeg Team Sky.

”Alles liep op rolletjes vandaag”, jubelde de winnaar na afloop. ”Met David López had ik de perfecte luitenant bij me in volle finale. Zijn rust en kalmte hadden een positieve uitwerking op me. Naast hem wil ik uiteraard ook de rest van de ploeg bedanken voor het harde labeur van vandaag.”

De reactie tekent de ontwikkeling van Porte, die de voorbije jaren veel opstak van Wiggins, Froome en voorheen ook Contador. ”Ik heb er geen problemen mee om me weg te cijferen voor anderen, maar ik ben me er terdege van bewust dat ik kansen als deze met beide handen moet aangrijpen.”

Twee dagen voor het einde van de ‘Rit naar de Zon’ heeft de geboren Tasmaniër ruim een halve minuut marge op zijn naaste belager Andrew Talansky. ”Het zal een zware dobber worden om het geel tot het einde te behouden”, zo weet ook Porte.

Zondag staat de slotetappe – een klimtijdrit over de Col d’Eze – op het programma. Hoogstwaarschijnlijk zal hier het eindklassement in een definitieve plooi gelegd worden.

Lees ook
Porte stoomt naar zege- en leiderstrui op Montagne de Lure

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.