Richie Porte: “Wil Dauphiné aan mijn erelijst toevoegen”
Foto: Sirotti
donderdag 1 juni 2017 om 11:11

Richie Porte: “Wil Dauphiné aan mijn erelijst toevoegen”

Richie Porte kijkt met vertrouwen uit naar het Critérium du Dauphiné. De Australiër van BMC keert aanstaande zondag voor het eerst terug in competitie sinds zijn overwinning in de Ronde van Romandië eind april.

“Het Critérium du Dauphiné is de laatste grote test voor de Tour de France. Het geeft mij de kans om te zien hoever ik sta tegenover mijn concurrenten. Mijn zege in de Ronde van Romandië heeft mij veel vertrouwen gegeven. Met een goed resultaat in de Dauphiné zou ik perfect op schema liggen voor juli”, legt de nummer vijf uit de Tour van vorig jaar uit op de site van zijn ploeg.

Porte heeft net een hoogtestage van twee weken achter de rug. “Mijn voorbereiding kon niet beter. Ik voel mij al erg goed en hoewel de Tour uiteraard mijn hoofddoel is, zou ik heel graag de Dauphiné aan mijn erelijst toevoegen. We hebben een sterke ploeg en zullen het van dag tot dag bekijken.”

Selectie BMC voor Critérium du Dauphiné
flag-us Brent Bookwalter
flag-it Alessandro De Marchi
flag-ch Kilian Frankiny
flag-be Ben Hermans
flag-fr Amaël Moinard
flag-au Richie Porte
flag-ie Nicolas Roche
flag-ch Danilo Wyss

RIDE Magazine
20 Reacties
Sorteer op:
1 juni 2017 11:24
Als dat lukt dan is hij denk ik net iets te vroeg in vorm voor de Tour..
1 juni 2017 11:27
Fijn dat hij zich nu goed voelt en er vertrouwen in heeft, en in deze vorm is hij zeker kanshebber, maar ik vraag me wel af of hij niet iets te vroeg heeft gepiekt. De Tour heeft in de laatste week nog 2 zware bergritten en een tijdrit waar je absoluut top wil zijn. Porte heeft in het verleden ook bewezen een aantal enorm slechte dagen te hebben tijdens een grote ronde.
1 juni 2017 11:29
Deze etappekoers is op zijn maat. Ik geloof niet zo erg in een zege in een grote ronde voor Porte.
1 juni 2017 11:33
@Doomsday
De voorbije 5 jaar werd enkel in 2014 de winnaar van de Dauphiné, Talansky, nadien ook niet de winnaar van de Tour (1x Wiggins, 3x Froome). Dat het kan, is dus al bewezen. Of zie je indicaties bij Porte dat hij die vorm minder makkelijk zou kunnen aanhouden? Zelf vind ik het eerder verontrustend dat hij in Romandië al zo goed was. Hoe dan ook benieuwd.
1 juni 2017 11:34
Ik denk dat Porte in zijn vorm van dit seizoen in staat moet zijn om op 95 % van zijn topvorm de Dauphiné te winnen (mede omdat er weinig andere groten op 100 % zullen zitten) en dan kan doorgroeien naar een toppiek in de Tour. Waar een goede Porte zowel in de bergen als in de tijdritten Froome partij moet kunnen geven.
1 juni 2017 11:51
Zie Porte wel ver komen dit seizoen. Belangrijkste uitdager van Froome in de Tour.
1 juni 2017 12:02
Porte is inmiddels topfavoriet voor de Tour, dit jaar sterker dan ooit. Denk niet dat Froome en Quintana er iets aan kunnen doen. En ook dit jaar zal de winnaar van de Dauphine de Tour weer winnen.
1 juni 2017 12:35
Froome blijft gewoon topfavoriet, heeft sowieso al een veel sterkere ploeg.
1 juni 2017 13:09
Laat Porte eerst z'n befaamde bijltjesdag maar eens overleven. In Parijs-Nice liet hij zich ook al makkelijk verrassen door de wind.
1 juni 2017 13:19
Verschil tussen Porte en Froome is dat Porte ook al een piek had in Down Under. Het is de vraag hoe vaak en goed hij kan blijven pieken.
1 juni 2017 13:22
Froome zal moeilijk te kloppen zijn in de tour. Hij is zoals Tom : super in alles.
1 juni 2017 13:32
De suggestie die hier wordt gewekt dat met een eventuele winst van Porte in de Dauphiné hij mogelijk te vroeg in vorm zou zijn. Dat is altijd beter dan de suggestie dat hij mogelijk wel weer een slechte dag zal hebben in de Tour.
Ik ben overigens van mening dat Richie Porte dit jaar veel stabieler is dan voorgaande jaren.
Van mij mag hij de Dauphiné winnen. Binnen is binnen zou ik zeggen. En wat de Tour daarna brengt zien we dan wel weer.
1 juni 2017 14:00
Alle mannen in de Tour zitten in trainingsopbouw daar naartoe. Als je daar binnen de Dauphiné kan winnen laat je die niet liggen lijkt me. Porte maakt grote kans, gelet op Romandië. Vergeet echter de mannen uit de Giro niet, zoals Kelderman die een paar jaar terug serieus kon meedoen.

Het verhaal over "te vroeg in vorm" wordt vaak gebruikt als de eindwinnaar Dauphiné niet de Tour wint inderdaad. Maar eigenlijk slaat het nergens op. Als bijvoorbeeld Porte na de Dauphiné nog 20% verbetert en de nummer twee 30% zijn ze gewoon allebei beter in vorm tijdens de Tour.... en Zwitserland kan een betere voorbereiding blijken.... enz. enz.
1 juni 2017 14:06
Porte had een piek in de TDU maar reed erg weinig. In Parijs-Nice was hij gewoon nog in omschakeling naar Europa. Heeft ook Catalunya overslagen. Wat Porte in de TDU en Romandië deed is op (heuvel-)klimgebied beter dan Froome ooit liet zien.
Vorig jaar had Porte geen slechte dag trouwens, de ploeg faalde toen hij lek reed.

De belangijkste tegenstander voor Porte heet Van Avermaet en zou ik derhalve thuislaten.
1 juni 2017 14:33
Ja GvA pakt de Dauphine
Porte laat zijn vorm minder ver terug zakken dan voorheen, ben benieuwd wat dat brengt.
Hopelijk krijgt porte 8 man in dienst want dit is 3en potentiële winnaar
1 juni 2017 15:41
Porte was bergop zeer imponerend in Romandië. Benieuwd hoe hij er op dit moment voor staat, maar hij is hier in principe zeker een van de topfavorieten.
1 juni 2017 17:24
@brigadier

Beetje lachwekkend dat Porte op klimgebied meer heeft geïmponeerd dan dat Froome ooit heeft gedaan.
Froome heeft meerdere malen iedereen in topvorm naar huis gereden dat telt toch wel wat meer dan een koersje als Romandië.
1 juni 2017 18:30
De enige keer dat Indurain dit Criterium won, won ie NIET de Tour (zijn laatste jaar). Volgens mij zegt het allemaal heel weinig.
Wel is het zo dat Porte in grote rondes tegenvalt, en vaak kleine rondjes wint.
Van mij mag ie ook het grote rondje winnen dit jaar!
Alles beter dan een saaie Sky ronde...
1 juni 2017 18:59
De rest wil denk ik niet winnen, heeft hij effe geluk.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.