Rigoberto Uran zegeviert in Milaan-Turijn, Poels zesde
donderdag 5 oktober 2017 om 16:21

Rigoberto Uran zegeviert in Milaan-Turijn, Poels zesde

Rigoberto Uran heeft de Italiaanse semi-klassieker Milaan-Turijn op zijn naam geschreven. De Colombiaan van Cannondale-Drapac toonde zich op de slotklim Superga de sterkste klimmer en kwam solo als eerste over de finish. Achtervolger Adam Yates eindigde enkele seconden later als tweede. Wout Poels was op een zesde plek de beste Nederlander.

Vier vroege vluchters
Vroeg in de wedstrijd trokken Gregory Rast (Trek-Segafredo), Guillaume Bonnafond (Cofidis), Karl Patrick Lauk (Astana) en Simone Andreetta (Bardiani-CSF) ten aanval. Zij kregen een vrijgeleide van het peloton en in de vlakke openingsfase over de Po-vlakte reden de vier een maximale voorsprong van zes minuut bij elkaar. Op initiatief van FDJ bracht het peloton de voorsprong geleidelijk terug.

In de finale kregen de renners een plaatselijke ronde met daarin twee keer de beklimming van de Superga voorgeschoteld. Inmiddels had Bahrain-Merida het initiatief in de achtervolging genomen. Op 22 kilometer van het einde werd Bonnafond als laatste renner van de vroege vlucht ingelopen en kon de finale beginnen.

Alaphilippe gaat vroeg
Op een versnelling van een Movistar-renner kwam een reactie van Diego Rosa (Sky), Pierre Latour (AG2R La Mondiale), Pello Bilbao (Astana), David Gaudu (FDJ) en Julian Alaphilippe (Quick-Step). Alaphilippe ging er met 20 kilometer te gaan alleen vandoor en kwam als eerste over de top. De achtervolgers werden ingelopen. Alaphilippe zette zijn poging door, maar bleek te vroeg vertrokken. De Fransman werd op acht kilometer van het einde ingelopen.

Uran laat medevluchters achter zich
De wedstrijd zou beslist worden tijdens de tweede beklimming van de Superga. Rudy Molard (FDJ) opende de debatten. Hij kreeg gezelschap van een groepje van zes renners, waaronder Uran en Fabio Aru. Mickaël Chérel (AG2R La Mondiale) ging er vervolgens vandoor, waarna Uran en Gaudu het initiatief overnamen. Uran ging na een nieuwe versnelling solo verder.

In de achtergrond formeerdere zich een groepje waarin Adam Yates samen met Aru en Gaudu in de achtervolging ging. Yates ging in de laatste kilometers alleen op jacht naar de leider. Hij kreeg hem in het zicht maar kwam net te laat. Een jaar na de zege van Esteban Chaves krijgt Milaan-Turijn daarom in de persoon van Uran wederom een Colombiaanse winnaar.

Het podium: Yates, Uran en Aru

RIDE Magazine
74 Reacties
Sorteer op:
5 oktober 2017 17:04
Mooi ook van Gaudu. Dat wordt er echt wel 1. Potentieel rondewinnaar.
5 oktober 2017 17:06
Gaudu echt heel erg goed, wat een talent. Daniel Felipe Martinez (21 jaar) 7e ipv Daniel Martin.
5 oktober 2017 17:12
Martin was inderdaad pas 11e.
5 oktober 2017 17:16
@klootje kriekeljon,
Hij lijkt wel een Fransman haha, net als Calmejane en Voeckler van die gekke bekken trekken en slaan met zijn armen etc etc, wat een mafkees om naar te kijken.
5 oktober 2017 17:21
procyclingstats is vandaag langzaam.. uurtje na de finish nog steeds niet meer dan de top 10 als uitslag. Naja
5 oktober 2017 17:24
http://static2.milanotorino.it/wp-content/uploads/2017/10/Ordine-darrivo.pdf
5 oktober 2017 17:40
De eigenaar van PCS is op dit moment in Azie, dus dat zal er wel mee te maken hebben.
5 oktober 2017 17:41
Oomen Dumoulin Kelderman en Barguil allen DNF. Sparen voor Lombardije of virusje?
5 oktober 2017 17:42
@redactie
Het lijkt me dat het nieuwe redactielid gemakkelijk te vinden is onder de Been criticasters. Uiteindelijk zijn dat de echte kenners. Ze zijn goed, althans vinden ze zelf.
5 oktober 2017 17:45
@ewoedski, aangezien Dumoulin nog bidonnen aan het halen was op 40km denk ik niet dat ze ziek waren. Eerder niet goed genoeg / spaarstand
5 oktober 2017 17:45
Quintana op 4, zijn beste ooit in een eendagswedstrijd? (Streepje voor op Froome ook). Maakt me heel benieuwd naar Lombardije, waar hij al eens 11de werd.
De broertjes Quintana & Herrada tegen de broertjes Nibali...
5 oktober 2017 18:02
Alaphilippe suffe race gereden.
Aru zwaar geïrriteerd en op wilskracht.
Michel Cornelisse van het oude wielrennen, maar goed te doen.... Cruijffiaanse wijsheden zoals; "iedere wedstrijd die je niet rijdt, kun je ook niet winnen".
5 oktober 2017 18:07
Kan me nog wel een mooie aanval van uran in london herinneren. En rond zn 22ste ereplaatsen en podium in lombardia, daar brak ie door. En in de giro. En in Canada.

Gaudu van talent naar finale serieus meedoen, mooi!
Quintana vooraan in eendagskoers. Gebeurd ook niet vaak.

Lombardia lijkt wel mooi met nibali en uran als topfavorieten en best wel veel goede renners die met een laatste restje vorm ook zomaar kunnen winnen
5 oktober 2017 18:09
Het leek wel of niemand Alaphilippe had verteld dat hij twee keer die berg op moest. Anders is het een akelig gevalletje zelfoverschatting.
5 oktober 2017 18:12
2012 emilia gewonnen door quintana. Even opgezocht :p
5 oktober 2017 18:22
"De Haai'spaarde zich waarschijnlijk dan voor lombardije. We kunnen daar in mijn beleving een erg sterke Nibali verwcahten.
5 oktober 2017 18:29
Dat zenuwpezerige van Alaphilippe is juist leuk. Hij heeft ook veel meer koersen gewonnen door de zenuwlijer uit te hangen dan met wachtwachtpoeffen.
5 oktober 2017 18:34
@wielerfan
Allright! Twee streepjes voor op Froome dus...
5 oktober 2017 18:41
QuickStek en tacktiek....die twee zaken gaan niet samen. Benieuwd wie er vandaag nou weer in de wagen zat? Die Bramati is geen haar beter dan Steels en Peeters...
5 oktober 2017 18:43
Deze itialiaanse herfst wedstrijden bij elkaar aannhet einde van het seizoen is uiteindelijk een topzet gebleken. Echt een mooi naseizoen begint deze reeks te worden.
5 oktober 2017 19:07
Graag een petitie om Cornelisse opzij te zetten, springt al tegen het plafond als Aru zijn neus snuit alwaar hii direct een demarrage uit afleidt, wat een kouwe drukte op een zo rustige beminnelijke herfstdag, wat een senuwpees, iedereen overstemmend.
5 oktober 2017 19:17
Ja, want die petities hebben hun nut meer dan bewezen ondertussen.
5 oktober 2017 19:35
@rv
Alle reden om de Rai op te zetten, geen reclame voor eurosport maar liever dat nog..
5 oktober 2017 19:55
5 man van Sunweb DNF, wat is daar gebeurd? Deze wedstrijd in voorbereiding op zaterdag of iets anders?
5 oktober 2017 20:29
Hoe slaagt eurosport er toch in om zulk niveau commentatoren aan te stellen. Ooit was het nog zo degelijk met Nelissen en Boogerd. Oke, Traksel is ook nog wel te pruimen ("Hij moet poepen! Ai ai ai ai ai") Maar verder heb je een zenuwbelg met belangenverstrengeling in bepaalde Belgische renners, een vrouw met vreselijke stem die vooral feitjes van procyclingstats opdreunt, iemand die vooral graag zichzelf profileert (Kroon), en nu dit.. Tja.

Zet dan maar LyndaLid, Sooike en Romans Vainsteins daar neer. Genoeg kennis en het kan niet slechter dan dit. (NB: ik weet dat er een topic voor is, maar gezien dit de eerste wedstrijd was met Cornelissen-commentaar en gezien zijn opmerkingen t.a.v. Moscon vandaag vind ik het wél relevant genoeg hier)

Mooie overwinning van Uran trouwens. Merkwaardig hoe goed hij sinds deze zomer rijdt. Alsof hij zijn tweede jeugd gevonden heeft. Maar die hele ploeg is ook beter gaan rijden sinds de Rolland-solo in de giro. Alsof er toen iets los kwam.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.