Roglic reageert (nog) niet op actie Movistar: “Eerst de herhaling terugzien”
foto: Cor Vos
vrijdag 13 september 2019 om 18:56

Roglic reageert (nog) niet op actie Movistar: “Eerst de herhaling terugzien”

Primož Roglič wilde nog niet reageren op de actie van Movistar na de massale valpartij in het peloton. Terwijl onder anderen de rode trui voet aan de grond moest zetten, ging de Spaanse ploeg voluit op kop van het peloton rijden.

“Ik was wat ongelukkig door de valpartij, maar ik sta er nog altijd”, vertelde Roglič na afloop van de etappe naar Toledo. Hoewel de Sloveen werd opgehouden door de massale crash en moest achtervolgen, kon hij even later opnieuw aansluiten in het peloton en zijn koppositie in de stand behouden. “Ik weet niet precies wat er gebeurde. Ik heb het niet gezien omdat ik wat verder naar achteren zat. Ik probeerde dan slechts terug te komen naar voren, voluit.”

De Sloveen wilde nog niet reageren op de actie van Movistar, die na de valpartij niet stopte maar juist voluit op kop van het peloton ging rijden. “Ik denk dat ik eerst de herhaling moet terugzien en misschien kan ik er dan op reageren. Met het team probeerden we zo snel mogelijk een nieuwe fiets te krijgen en terug te keren. Het had beter gekund vandaag, maar het had ook veel slechter kunnen aflopen. Nu kijk ik vooruit naar morgen. We zijn weer een dag dichterbij.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.