Ronde van Polen maakt eerste vijf wildcards bekend
Foto: ©ATCommunication-TDP
vrijdag 18 december 2015 om 13:04

Ronde van Polen maakt eerste vijf wildcards bekend

De eerste vijf wildcards voor de Ronde van Polen zijn vergeven. De organisatie liet weten dat de ploegen van CCC Sprandi Polkowice, Verva ActiveJet, Bardiani-CSF, Novo Nordisk en de Poolse nationale ploeg zijn uitgenodigd.

“Met de wildcards willen we altijd ploegen uitnodigen die hebben laten zien dat ze toegewijd zijn en in staat zijn om goede resultaten te boeken”, liet koersdirecteur Czeslaw Lang weten. Volgens Lang voldoen de vijf genoemde ploegen aan deze voorwaarden en zijn ze dan ook van harte welkom in de grootste Poolse wedstrijd van het jaar.

Het persbericht liet verder weten dat de organisatie erover nadenkt om nog eens twee ploegen uit te nodigen voor de koers, die plaatsvindt van 12 tot en met 18 juli 2016.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
18 december 2015 14:46
CCC, ActiveJet en poolse selectie, begrijpelijk/logisch
NovoNordisk, begrijp ik niet, deze koers is niet echt hun ding en te lastig
Bardiani, ja, een vd mogelijke keuzes, mogelijk ook door de band van deze wedstrijd met Italie
18 december 2015 16:06
Nóg twee ploegen? Vorig jaar waren er überhaupt maar twee wildcards (Polen en CCC), en was er bovendien nog een WT-ploeg minder. Lijkt erop dat dit rondje een flinke financiële injectie gekregen heeft. Wat dan ook weer meteen de deelname van Novo Nordisk verklaart. :)
18 december 2015 16:20
of kleinere ploegen ... 6 of 7 man of zo
18 december 2015 17:31
Bardiani snap ik ook net de Italiaanse belangen die ze hebben. Een van de mooiere rondjes en volgend jaar een vrouwenronde die van start gaat! Top!
18 december 2015 17:44
Een Poolse selectie zonder de renners uit de WT en van de 2 Poolse PCT teams zal niet veel voor gaan stellen. Alsof je een Nederlandse selectie op stelt met de renners die nog geen eens Roompot halen in een WT koers.
18 december 2015 18:01
Rutkiewicz, Zielinski, Warchoł, Bialoblocki, Nowak, Batek, Rekita en A.Owsian, zoiets zal het wel worden. Is op papier inderdaad niet zoveel, maar Zielinski en Bialoblocki hadden vorig jaar toch een behoorlijk succesvolle TdP.
18 december 2015 20:24
Verstandig dat ze ploegen uitnodigen die de Tour niet rijden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.