zondag 7 april 2024 om 18:27

Roodhooft genoot van Van der Poel en helpers in Parijs-Roubaix: “Bewustzijn in ploeg is veranderd”

Video Het voorjaar voor Alpecin-Deceuninck kan al niet meer stuk na de overwinningen in Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, met kopmannen Jasper Philipsen en Mathieu van der Poel. De manier van rijden van de Belgische ploeg in die laatste twee klassiekers viel ook ploegbaas Philip Roodhooft op. “Het bewustzijn van de jongens in de ondersteuning is veranderd”, constateert hij in gesprek met WielerFlits.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Van Mathieu wisten we dat hij goed was en van zijn ploegmaats ook. Van Jasper natuurlijk, maar bij de ondersteuning is het bewustzijn veranderd. We nemen een andere positie in in het peloton ondertussen”, vertelt Roodhooft, die aangeeft met een gerust hart naar de finale gekeken te hebben vanuit de ploegbus. De aanval op 60 kilometer verraste hem ook. “Het was volgens zijn plan misschien, bij ons was het niet volgens plan”, lacht hij. “Maar toen het gebeurde, kon je bijna denken dat het definitief was.”

‘Iedereen is voorbereid om op deze momenten top te zijn’
Vaak werden twijfels uitgesproken over de ploeg rondom Van der Poel, maar nu bewijst het team dat het een koers kan controleren. “Ik denk dat het tekort doet aan de kwaliteit van de renners en de voorbereiding die we gehad hebben”, zegt de ploegbaas. “Het klopt dat de ploegmaats meer moraal krijgen door met Mathieu of Jasper in de ploeg te zitten, maar ze zijn ook allemaal voorbereid om op dit moment top te zijn in ondersteuning, als de kopmannen in topvorm zijn.”

“Dat is al twee jaar dat dat goed blijkt te werken. Het seizoen kwam iets trager op gang voor ons, maar eens we eraan beginnen is wel echt iedereen goed”, lacht hij.

Het levert een goede sfeer op binnen de ploeg, maar heel uitbundig was het feest niet aan de ploegbus. “De sfeer is zeker nuchter, maar eerste, tweede en zesde in Roubaix moet nog bezinken”, aldus Roodhooft. “Aan de andere kant proberen we onszelf te behoeden om in euforie te vervallen. Er zijn nog doelen. Ons seizoen is al geweldig goed en beter dan ooit, maar dat neemt niet weg dat we proberen nuchter te blijven. En dat wil ook niet zeggen dat we er niet van genieten.”


Luister nu de WielerFlits Podcast met de analyses na Parijs-Roubaix 2024!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.