Roompot Vakanties verlengt sponsorcontract tot en met 2018
foto: ©Muscat Municipality/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad
vrijdag 27 mei 2016 om 11:00

Roompot Vakanties verlengt sponsorcontract tot en met 2018

Roompot Vakanties blijft ook de komende twee seizoenen de belangrijkste naamgever van de Nederlandse ProContinental-formatie Roompot-Oranje Peloton. In Cadzand werd vanmorgen het nieuws bekendgemaakt door Michael Zijlaard en Roompot-topman Jurgen van Cutsem.

Naamsbekendheid gegroeid
Roompot-CEO Van Cutsem aan dat het bedrijf tevreden met de samenwerking tussen Roompot Vakanties en de ploeg van teammanager Michael Zijlaard. De topman stelt dat de naamsbekendheid van de Zeeuwse vakantieaanbieder gegroeid is door de sponsoring van de wielerploeg. “Als bedrijf met Nederlandse wortels willen we graag Nederlands wielertalent een extra duw in de rug geven”, stelt Van Cutsem in een persbericht. “Daarnaast is te zien dat de sponsoring ons geen windeieren heeft gelegd. Zo is de naamsbekendheid van Roompot flink toegenomen. Niet alleen in eigen land maar ook over de grens zoals in België en Duitsland.”

Twintig (!) aflopende contracten
Roompot-Oranje Peloton profileert zichzelf sinds de oprichting in 2015 als tussenstap voor jonge Nederlandse wielerprofs en landgenoten die hopen op een tweede kans. “Roompot toonde twee jaar geleden lef door ons in staat te stellen om onze plannen voor een volledig Nederlandse ploeg uit te voeren. Die keuze is voor beide heel goed uitgepakt”, denkt Zijlaard. “Wij passen op veel gebieden prima bij elkaar. En wij zijn heel blij dat wij deze samenwerking in de komende jaren verder kunnen uitbouwen.” Nu breekt een volgende spannende fase aan voor Zijlaard en zijn management. Bij Roompot-Oranje peloton staan op dit moment 21 renners onder contract, van wie alleen Antwan Tolhoek ook een verbintenis heeft voor het seizoen 2017.

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
27 mei 2016 11:01
Goed nieuws! Al hoop ik wel dat ze afscheid gaan nemen van Hoogerland.
27 mei 2016 11:05
Johnny fietst zich inderdaad niet veel meer in de kijker.
Maar ja, 1 fantastisch resultaat poetst al het negatieve vaak weer in één keer weg.
Weenink is wel echt de blikvanger. Klasbak!
27 mei 2016 11:09
Cadzand ;) Niet Catzand
27 mei 2016 11:13
Hoogerland heeft dan wel niet het niveau van vroeger, hij is nog steeds wel een van de beste Zeeuwse renners, toch?
27 mei 2016 11:18
geweldig nieuws
27 mei 2016 11:19
Waar ik topsport Vlaeminghen en Bardiani gé-wél-díg vind is dit nou echt een team dat mijns inziens, op oude rot Weening na dan, er weinig van bakt, véél te hoog inzet steeds en meer met lobby, branding en blij imago bezig is dan daadwerkelijk een positieve bijdrage aan het wielrennen leveren, sorry alvast voor een eventueel uit de plaat gaan hieromtrent.
27 mei 2016 11:21
Dat is al het tweede goede nieuws deze morgen.
Benieuwd naar de ploeg voor volgendjaar. De ploeg van dit jaar zoveel mogelijk behouden en aanvullen met talenten en misschien nog een extra renner met klassiekers ervaring. Iemand als Hoogerland zal nu toch wel einde verhaal zijn.
27 mei 2016 11:22
Buiten dat Hoogerland Zeeuw is was er nog een belangrijke reden om hem aan te trekken; het wegwijs maken van jonge renners.

Als mannen als Duijn en Weening blijven is Hoogerland in dat op zicht al reeds vervangen en van zijn uitlsagen hoeft hij het ook al niet te hebben.

Ik zou als Roompot zijnde zijn plekje in de ploeg dan geven aan een jonger talent als Tusveld, of misschien wel een tweede kans voor Marc Goos.

Van Kai Reus heb ik na het voorjaar trouwens ook werkelijk niets meer gezien...
27 mei 2016 11:22
@Poeksel ik sla Antwan Tolhoek en Marco Minnaard toch nog een wel stuk hoger aan dan Hoogerland. En Jarno Mobach zal hem ook snel voorbij streven, dat is 1 van de grootste talenten van zijn generatie.
27 mei 2016 11:22
Toch een mooie opstap voor o.a. Dylan Groenewegen geweest.
27 mei 2016 11:22
RV Amen!
27 mei 2016 11:32
@Romāns Vainšteins - 27 mei 2016 om 11:19
De ploeg is natuurlijk relatief kort bezig, een stabiele basis heb je niet zomaar.
Maar voor talent dat net buiten de boot dreigt te vallen kan het een uitstekende reddingsboei zijn, terwijl talent door kan groeien en een stapje hoger maken.
Alleen daarom is het wat mij betreft als een verrijking voor de Nederlandse wielersport.

Of ze een positieve bijdrage aan het wielrennen leveren, daar kun je over twisten, maar dat geldt natuurlijk ook voor bijdragen op een forum....!
27 mei 2016 11:42
Rabobank Development gaat er natuurlijk definitief mee stoppen helaas, zijn ze daar überhaupt nog op zoek naar een nieuwe sponsor? Anders komen daar een aantal serieuze talenten vrij waar Roompot wel toe kan slaan. Verder zou ik ook afscheid nemen van Hoogerland en Honig, tenzij die achter de schermen een belangrijke begeleidende rol spelen, daar hebben wij natuurlijk geen zicht op. Een aantal van de jongere renners heeft ook nog zeer weinig laten zien (Kerkhof, Van Empel, dat soort jongens) maar die mag je gezien de leeftijd misschien nog een extra jaar de kans geven.
27 mei 2016 11:43
@RV @Koel

Ik ga wel deels akkoord. Als je ziet wie welke Nederlandse wielrenners erbij rijden, en vooral welke er niet bij rijden. Nogmaals een pleidooi voor Ariesen en Ockeloen. Maar ook Vermeltfoort en Bol om zo maar wat namen te noemen. Er is nood aan een kwaliteitsinjectie en die staat los van leeftijd. Dat hebben ze ook wel begrepen met Weening. Wint daar in Noorwegen, direct succes.
27 mei 2016 11:45
Mooie foto bij dit artikel. Die gasten staan een plek te zoeken waar ze hun tent willen gaan opzetten... #hupRoompot
27 mei 2016 11:51
Hahaha, die foto, ff kijken waar het vlak is anders schuift het luchtbed uit de tent.
Toch maar mooi twee jaar erbij.
27 mei 2016 11:52
Ik vind vooral dat ze te hoog inzetten met het binnenslepen van wildcards terwijl ze geen afvaardigbaar team hebben, een jaartje 'toontje lager' en wat meer overwinningen bijeen rijden zou perfect zijn.
27 mei 2016 11:55
Misschien komen er nou echte Limburgers er bij, Slechter als de huidige nep Limburgers zijn die niet
27 mei 2016 12:00
Goed dat ze doorgaan. Hoop dat ze van die twintig toch een aantal laten gaan, bijvoorbeeld Slik en Van Empel
27 mei 2016 12:17
Ik hoorde hierboven iemand wat zeggen over Marc Goos. Is daar nog wat over bekend?
Staat nog onder contract bij de Lotto Jumbo, maar zou die nog ooit op niveau kunnen terugkeren??
27 mei 2016 12:32
@John, wat of wie bedoel je met nep-Limburgers?
27 mei 2016 12:34
Ik zou echt meer dan de helft van de huidige jongens toch laten gaan. Een wielerploeg is geen liefdadigheidsinstelling. Als je op het hoogste niveau mislukt, en ook op een iets lager niveau lukt het niet, dan verdien je dat profcontract misschien gewoon niet. Er rijdt toch gewoon genoeg talent rond in Nederland om een Topsport Vlaanderen achtige ploeg te maken?
27 mei 2016 12:41
Marc Goos heeft afgelopen zondag de omloop van de wase polders gereden in Verrebroek. Hij heeft de koers uitgereden in het peloton
27 mei 2016 12:59
@glenn485
Wat betreft de Topsport Vlaanderen vergelijking: die waren in hun eerste jaren ook lang niet zo groot en succesvol als ze nu zijn. Dus het is misschien niet helemaal eerlijk richting Roompot om die vergelijking nu al te maken. En wat het talent betreft, België is en blijft natuurlijk wel een land met een grotere wielercultuur dan Nederland, dus er is ook wel wat meer wielertalent voorhanden.
27 mei 2016 13:50
De vergelijking met Topsport Vlaanderen is sowieso wat oneerlijk omdat het met overheidsgeld wordt gefinancierd, talentontwikkeling gaat boven resultaten . Een commerciële sponsor heeft andere eisen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.