Roompot Vakanties verlengt sponsorcontract tot en met 2018
foto: ©Muscat Municipality/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad
vrijdag 27 mei 2016 om 11:00

Roompot Vakanties verlengt sponsorcontract tot en met 2018

Roompot Vakanties blijft ook de komende twee seizoenen de belangrijkste naamgever van de Nederlandse ProContinental-formatie Roompot-Oranje Peloton. In Cadzand werd vanmorgen het nieuws bekendgemaakt door Michael Zijlaard en Roompot-topman Jurgen van Cutsem.

Naamsbekendheid gegroeid
Roompot-CEO Van Cutsem aan dat het bedrijf tevreden met de samenwerking tussen Roompot Vakanties en de ploeg van teammanager Michael Zijlaard. De topman stelt dat de naamsbekendheid van de Zeeuwse vakantieaanbieder gegroeid is door de sponsoring van de wielerploeg. “Als bedrijf met Nederlandse wortels willen we graag Nederlands wielertalent een extra duw in de rug geven”, stelt Van Cutsem in een persbericht. “Daarnaast is te zien dat de sponsoring ons geen windeieren heeft gelegd. Zo is de naamsbekendheid van Roompot flink toegenomen. Niet alleen in eigen land maar ook over de grens zoals in België en Duitsland.”

Twintig (!) aflopende contracten
Roompot-Oranje Peloton profileert zichzelf sinds de oprichting in 2015 als tussenstap voor jonge Nederlandse wielerprofs en landgenoten die hopen op een tweede kans. “Roompot toonde twee jaar geleden lef door ons in staat te stellen om onze plannen voor een volledig Nederlandse ploeg uit te voeren. Die keuze is voor beide heel goed uitgepakt”, denkt Zijlaard. “Wij passen op veel gebieden prima bij elkaar. En wij zijn heel blij dat wij deze samenwerking in de komende jaren verder kunnen uitbouwen.” Nu breekt een volgende spannende fase aan voor Zijlaard en zijn management. Bij Roompot-Oranje peloton staan op dit moment 21 renners onder contract, van wie alleen Antwan Tolhoek ook een verbintenis heeft voor het seizoen 2017.

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
27 mei 2016 14:03
Zou Johnny Hoogerland graag weer terug op niveau zien fietsen. Misschien toch af en toe een hoogtestage of een trainingsweek in de bergen. Tegenwoordig lijken de hoogste trainingsplaatsen van Johnny echter de Zeeuwse duinen. Ik vermoed, dat hij nog steeds de capaciteiten heeft om beter te presteren, maar na 2013 lees ik niks meer over een intensieve trainingsweek in de bergen, eigenlijk de laatste keer na de botsing met de automobilist op training in Spanje bijna 3,5 jaar geleden. Zonde als hij zou moeten stoppen, want er zit veel meer in, dan er nu uit komt, maar dan zal er wel weer veel meer voor gedaan moeten worden.
27 mei 2016 15:17
Goeie eerste zin wel!

''Naamsbekendheid gegroeid
Roompot-CEO Van Cutsem aan dat het bedrijf tevreden met de samenwerking tussen Roompot Vakanties en de ploeg van teammanager Michael Zijlaard.''

Om te reageren moet je ingelogd zijn.