Roosen en Grøndahl Jansen delen kopmanschap in Omloop Het Nieuwsblad
Timo Roosen - Foto: Marcel Koch
maandag 19 februari 2018 om 18:17

Roosen en Grøndahl Jansen delen kopmanschap in Omloop Het Nieuwsblad

LottoNL-Jumbo heeft zijn selecties voor het Vlaams openingsweekend bekendgemaakt. De Nederlandse WorldTour-formatie rekent in Omloop Het Nieuwsblad voor een goed resultaat op Timo Roosen en Amund Grøndahl Jansen. In Kuurne-Brussel-Kuurne is Dylan Groenewegen de kopman.

Lars Boom ontbreekt zoals aangekondigd. Grøndahl Jansen, Roosen, Tom Leezer, Bert-Jan Lindeman, Bram Tankink en Maarten Wynants rijden beide wedstrijden. Koen Bouwman rijdt enkel op zaterdag en wordt zondag vervangen door Groenewegen.

Vorig jaar was Roosen op een achttiende plaats de beste renner van LottoNL-Jumbo in Omloop Het Nieuwsblad.  In Kuurne behaalde Groenewegen dezelfde positie.

Selectie LottoNL-Jumbo voor Omloop Het Nieuwsblad (24-2)
flag-no Amund Grøndahl Jansen
flag-nl Timo Roosen
flag-nl Tom Leezer
flag-nl Bert-Jan Lindeman
flag-nl Bram Tankink
flag-nl Koen Bouwman
flag-be Maarten Wynants

Selectie LottoNL-Jumbo voor Kuurne-Brussel-Kuurne (25-2)
flag-no Amund Grøndahl Jansen
flag-nl Timo Roosen
flag-nl Dylan Groenewegen
flag-nl Tom Leezer
flag-nl Bert-Jan Lindeman
flag-nl Bram Tankink
flag-be Maarten Wynants

RIDE Magazine
36 Reacties
Sorteer op:
19 februari 2018 18:29
Zeer benieuwd naar deze 2. Zijn het seizoen goed en sterk begonnen dus heb goede hoop
19 februari 2018 18:38
Ik denk dat Amund Jansen nog best zou kunnen verrassen
19 februari 2018 18:54
Ja wat is dan nog verrassen? Als je als kopman wordt uitgespeeld in een ploeg uit de lage landen schept dat eigenlijk al een verwachtingspatroon. Waarom komt roosen eigenlijk amper voor in de uitslagen van het voorjaar 2017? Had die een blessure ofzo?
19 februari 2018 18:55
Leuk dat zehun kans krijgen, mijn benieuwen hoe het uitpakt
19 februari 2018 19:18
Ik denk dat omdat Roosen de Tour reed vorig jaar, ze hem liever een voorbereiding gaven met wat meer rondjes (Algarve, Dubai Parijs Nice, ZLM, Fjords & Norway). Als hij dan ook een vol voorjaar zou hebben gereden zou dat wat teveel van het goede zijn geweest. Dat is de enige verklaring die ik kan verzinnen. Misschien is het ook een combinatie met een blessure geweest?
19 februari 2018 19:23
@Vinyakke en @Arry

Ik meen dat Roosen vorig jaar een deel van het voorjaar heeft gemist door ziekte of blessure.

Volgens mij heeft Youri er recent nog naar verwezen in een artikel (volgens mij toen bekend werd dat Boom het openingsweekend zou missen)

In dat artikel haalde hij aan dat het voorjaar vorig jaar magertjes was omdat na het uitblijven van prestaties vam Boom de beoogde mannen die nog enige inbreng konden hebben ook geblesseerd dan wel ziek waren waarbij hij verwees naar Roosen en van Emden

Maar ik kan het mis hebben....
19 februari 2018 19:23
Onwaarschijnlijk sterk team, vooral in de Omloop zie ik zo niet direct in wie hen kan kloppen.
19 februari 2018 19:58
Selectie voor de Omloop is WT-onwaardig. Hoe graag ik het ook anders zou zien...
19 februari 2018 20:05
Tsja, zo is het podium snel bekend.
19 februari 2018 20:14
Is je hele leven ook zo cynisch @miguelon? Heerlijke bijdrage overigens! OT Voor een ploeg met ongeveer 35% van het budget van de Belgische laminaat leggers en 25 % van de ploeg met de vele Astmalijders hebben ze toch aardig gepresteerd tot nu toe (vorig jaar overigens ook). Of vergelijk je de prestaties van Manchester City met die van b.v. Excelsior? Alles in perspectief. Met weinig middelen presteren is een kunst. Alles bij elkaar kopen en winnen stinkt vaak.Letterlijke en figuurlijk. Maar ieder ploeg heeft zijn fans of aanhangers.Soit.
19 februari 2018 20:28
Voor @Arry en @Vinyakke

Dit is wat Roosen zelf over het klassieke voorjaar zegt op de TLJ homepage (op zijn eigen rennersprofiel):

“De klassiekers moeten beter. Die ga ik in 2018 ook beter rijden, dat is iets dat zeker is. Het is mijn doel om te pieken in het voorjaar. Dat wilde ik vorig jaar ook, maar toen was ik helemaal uit vorm. Nu ben ik bewuster bezig met trainen en ook met uitgeruster aan het seizoen beginnen. Parijs-Nice staat voor het eerst op mijn lijstje en daar wil ik me meteen tonen.”
19 februari 2018 20:34
@peer je vergelijking klopt niet. Als Excelsior 25% van het budget van Man City zou hebben, dan zou PSV niet bovenaan staan.
Het is dan toch eerder Man City met Everton ofzo. En dat perspectief is het dan gewoon naar behoren.
19 februari 2018 20:45
Ik ben gewoon wel heel benieuwd wat die 2 jonge gasten van TLJ kunnen hier... het zijn jongens en dan zeker Timo die afgelopen jaar weer een stap heeft gezet. Won vorig jaar 2 wedstrijden en is goed aan het ontwikkelen als lead-out. Vond hem in Dubai maar ook zeker in de Algarve echt heel goed. Denk dat hij zeker voor een verrassing kan zorgen. Het is jammer dat Miguelon zo reageert. Lotto Jumbo doet het eigenlijk heel erg goed als je kijkt naar wat zij te besteden hebben. In dat opzicht begrijp ik wat Peer zegt. Er zijn absoluut betere klassieke renners en wat ploegen als BMC, SKY of Quickstep hier kunnen laten rijden is om jaloers om te zijn. Maar ik ben steun mijn team zaterdag en zondag en ik geloof er wel in.
19 februari 2018 20:48
Pelotonvulling in de Omloop. En ik hoop vurig dat ik er naast zit.
Maar goed je moet wat zo zonder Boom of een echte topper.
19 februari 2018 20:51
Raar dat Maarten Wynants, al jaren de beste man in de klassiekers voor de ploeg, hier geen kopman is.
19 februari 2018 20:54
@ peer haha mooi geschreven
19 februari 2018 21:06
Het lijkt mij een goede zaak, dat de jonge garde het mag laten zien in de Omloop, KBK en hopelijk kan Wynants lang mee. Voor die jonge gasten is 't ook goed, dat Lindeman mee gaat.
19 februari 2018 21:16
Verwacht er helemaal niets van voor de Omloop maar in een matte KBK waar alles weer samenklontert in die vreselijke eindlussen maakt de in vorm zijnde duo Roosen-Bowling bal evenals alle andere spurteres wel een kans. Hopen dus dat ook dat laatste niet zal gebeuren.
19 februari 2018 21:19
Sterker team dan vorig jaar lijkt me. :-)
19 februari 2018 21:19
Mooie selectie die perspectief biedt, Roosen zaterdag een niet te onderschatten outsider en Groenewegen zondag mag je als favoriet spelen.
19 februari 2018 21:58
@ Peer en Rahimns, Ah, vat het niet zo serieus op... Ik zal het anders stellen : TLJ stond er ooit beter voor in de Omloop, sterker: ze stonden er nooit zwakker voor. Nederlands' eerste wielerteam was ooit één van de toonaangevende ploegen in Gent, ik herinner me een Omloop waar ze echt dominant waren. De jaren van Flecha, Hayman, Vanmarcke, Langeveld, de jonge Boom.... lijken al zó ver achter ons te liggen. En toen stond bv Quick step financieel sterker dan nu. Je kan hier Sky en QS financieel niet naast elkaar zetten. Teams als Katusha, UAE, Bahrein en Sky zitten in een andere categorie, daar hoort QS niet bij. Drie keer het budget van TLJ?? Dat geloof je toch zelf niet. Over die budgetten werden hier al veel discussies gevoerd met steeds dezelfde conclusie: de budgetten die genoemd worden zijn hoogst twijfelachtig áls je ze al terugvindt. Als je dan toch wil reageren op dergelijk cynisme zeg dan gewoon dat de ploeg gekozen heeft voor Groenewegen, Roglic, Kruijswijk, in mindere mate Gesink etc.... En dat ze gewoon nog rekenen op Boom voor de klassiekers, daar reken je de laatste jaren dus blijkbaar beter niet op. Ik vind dat een spijtige keuze, zo'n Roglic, die rijdt op een saaie manier rond in saaie koersen, zo'n koers als die Omloop waar ik het eerder over had, Flecha's optreden in Roubaix dat herinner je je als liefhebber, een tijdrit van Roglic en het aanklampen tussen hangen en wurgen in een bergrit om dan 4de in Romandië of 9de in de Tour toch veel minder? En ja je haalt er UCI punten mee, maar daar kijk ik geen koers voor. Ik kijk koers om Sagan, GVA, Gilbert te zien strijden in de klassiekers, maar ook een Quintana, Landa, Dumoulin, Froome, Kruijswijk te zien strijden in een rittenkoers (zij het dat de strijd vaak ver te zoeken is in rittenkoersen). En het kan best dat je het daar niet mee eens bent, maar ga niet zitten jammeren over het budget, kijk naar Ag2r, die hebben een attractief team samengesteld, in de eerste plaats door Naesen.
19 februari 2018 22:07
@miquelon blijkbaar vat jij het ook vrij serieus op... volgens mij heeft Quickstep op dit moment nog steeds een budget wat toch echt kan meten met de grootste ploegen. Dat dit misschien vanaf volgend jaar minder kan zijn zou kunnen, maar dat is op dit moment toch echt niet het geval. En TLJ is echt niet te vergelijken meer met Rabobank in zijn toptijd toen zij voor die tijd een astronomisch hoog budget hadden. Jij mag Roglic saai vinden ik heb hem vorig jaar anders toch mooie aanvallende dingen zien doen. Maar ieder zijn voorkeur. We gaan het zien dit weekend.
19 februari 2018 22:09
Pfoe, dat is wel een hele eenzijdige blik op Roglic die toch wel een hele attractieve renner is. Pas twee jaar actief op niveau een al overwinningen geboekt in verschillende WT wedstrijden vanuit de ontsnapping waaronder de Tour de France. Benieuwd wat je nog meer moet doen om dan een attractieve renner te zijn.

Verder heb je over de klassiekers gelijk, dat is een matige selectie zeker vergeleken met vroeger. Maar het is totaal niet zo dat speerpunten als Roglic, Kruijswijk en Gesink standaard alleen (nog) maar volgen. Alleen bij Bennett zou je dat kunnen zeggen. En de keuze voor Groenewegen lijkt me logisch.

Overigens verwacht ik ook weinig van TLJ in deze koers.
19 februari 2018 22:43
Als Belg ken ik die jonge Nederlandse renners niet. Ik begrijp niet waarom Teunissen niet in de selectie zit van de Omloop en Kuurne. Kan er mij iemand iets meer vertellen over de resultaten van Roosen en Grondahl Jansen? Mannen met inhoud of spurters? Beste dank.
19 februari 2018 22:44
Waarom geen Van Emden en wel een Bouwman? Dat is toch niet die jongen zijn terrein?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.