‘Ruben Guerreiro in beeld bij Lotto Soudal en Team Ineos’
foto: Cor Vos
zondag 15 september 2019 om 12:46

‘Ruben Guerreiro in beeld bij Lotto Soudal en Team Ineos’

Als we de Portugese sportkrant O Jogo mogen geloven, dan is Ruben Guerreiro in beeld bij Lotto Soudal. De 25-jarige Portugees – die op dit moment actief is in de Vuelta a España – komt nu nog uit voor Katusha-Alpecin. Lotto Soudal heeft echter concurrentie, want ook Team Ineos heeft naar verluidt interesse in Guerreiro.

Guerreiro maakte de voorbije weken indruk in de Ronde van Spanje. Zo eindigde de klimmer knap als tweede op de Santuario del Acebo, maar werd hij ook vierde in de achtste etappe naar Igualada. De explosieve renner zal zonder ongelukken zeventiende worden in het eindklassement, op ruim veertig minuten van eindwinnaar Primož Roglič.

Guerreiro is bezig aan zijn eerste seizoen bij het Zwitserse Katusha-Alpecin, dat in behoorlijk zwaar weer verkeert. Volgens de sportkrant heeft Lotto Soudal de beste papieren om de Portugees in te lijven, maar kan de beloftevolle renner ook rekenen op interesse van de Britse sterrenformatie Team Ineos.

“Ik ben zelf gefocust op de Vuelta, dat is iets voor mijn manager”, zo laat Guerreiro zelf weten aan O Jogo. “Maar ik wil wel naar een ploeg waar ze vertrouwen hebben in mijn kwaliteiten, waar ik de vrijheid heb om mee te doen aan grote rondes”, is hij stellig.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.