Ruffoni boekt tweede ritzege in Oostenrijk, Van Ginneken vierde
Foto: Sirotti
vrijdag 8 juli 2016 om 15:54

Ruffoni boekt tweede ritzege in Oostenrijk, Van Ginneken vierde

Nicola Ruffoni heeft vandaag zijn tweede overwinning behaald in de Ronde van Oostenrijk. De sprinter van Bardiani-CSF was in de straten van Stegersbach sneller dan Daniel Auer (Felbermayr-Simplon Wels) en Sylwester Janiszewski (Wibatech Fuji). Nederlander Sjoerd van Ginneken (Roompot-Oranje Peloton) eindigde als vierde.

De etappe werd net als gisteren gekleurd door Nick van der Lijke. De renner van Roompot-Oranje Peloton zat opnieuw mee in de vroege vlucht. Dit keer waren Alessandro Vanotti (Astana) en Evgeny Shalunov  (Gazprom-RusVelo) zijn metgezellen. Voor even dan, want in de finale reed Van der Lijke weer bij ze weg.

De Nederlander vocht vervolgens een spannende strijd uit met het naderende peloton. Van der Lijke hield lang stand, maar op minder dan vijf kilometer van het einde werd hij gegrepen door het peloton, dat afstevende op een massasprint.

Daarin bleek Ruffoni voor de tweede keer deze ronde de snelste. De Tsjech Jan Hirt (CCC Sprandi Polkowice) blijft met nog één etappe te gaan het algemeen klassement aanvoeren.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.