Rui Costa: “Beter einde had ik niet kunnen wensen”
maandag 23 juni 2014 om 09:47

Rui Costa: “Beter einde had ik niet kunnen wensen”

rui costa

foto: Sirotti

Wereldkampioen Rui Costa won gisteren voor het eerst in zijn regenboogtrui. In de slotetappe van de Ronde van Zwitserland versloeg de Portugees onder andere Bauke Mollema en Mathias Frank. Zijn solo finish bovenop de slotklim naar Saas-Fee leverde hem ook de eindzege op. “Ik ben dolgelukkig. een beter einde van deze Ronde van Zwitserland had ik me niet kunnen wensen”, reageerde de renner van Lampre-Merida.

“Ik ben de eerste die de Ronde van Zwitserland drie keer op rij wint”, zei Costa, die ook in de afgelopen twee edities de beste was. “Daar ben ik enorm trots op. Dat ik het in de regenboogtrui kan doen, geeft me nog meer voldoening.”

Het wereldkampioenschap in Florence, in september 2013, was tot gisteren de meest recente overwinning. “Dit is mijn eerste zege na zes tweede plaatsen. Het doet enorm veel deugd. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn ploegmaats en het team. Ik wil ook de vele Portugese fans bedanken die zo talrijk aanwezig waren in Zwitserland. Zij hebben me enorm aangemoedigd.”

De wereldkampioen zal ook te zien zijn in de komende Tour de France. Vorig jaar behaalde hij in de drieweekse door Frankrijk twee ritzeges (in etappe 16 naar Gap en etappe 19 naar Le Grand-Bornand).

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.