Rui Costa: “Ik had twijfels over rol als kopman”
donderdag 12 juni 2014 om 10:32

Rui Costa: “Ik had twijfels over rol als kopman”

Rui Costa staat zaterdag als kopman aan de start in de negendaagse rittenkoers de Ronde van Zwitserland. De Portugese wereldkampioen was er de afgelopen twee jaar eindwinnaar en wil dit jaar opnieuw uitpakken. “Het grote doel van dit seizoen is om mijn achttiende plaats in de Tour de France van 2012 te verbeteren. Goed zijn in Zwitserland is de sleutel tot dat succes”, vertelde de Lampre-Merida renner aan Cyclingnews.

De vloek van de regenboogtrui geldt dit seizoen ook voor Costa. De Portugees lag meer dan hem lief is op de grond en kende pech op de beslissende momenten, waardoor zijn zegeteller dit seizoen nog blanco is. Hij twijfelde gedurende het seizoen dan ook of hij het kopmanschap wel aankon: “Het is voor mij een enorme eer om kopman te zijn van een WorldTour-ploeg, al ben ik me er ook van bewust dat het verantwoordelijkheden met zich mee brengt. Tijdens het seizoen heb ik goede feedback gekregen van mensen om mij heen, omdat ik twijfelde over de rol als kopman. Ik zie er echter naar uit om als leider van het team naar de Ronde van Zwitserland te gaan, want deze wedstrijd heeft me altijd veel voldoening gegeven.”

GP Kanton Aargau en Tour de Suisse
Costa begint zijn campagne in Zwitserland vandaag al, waar hij met exact hetzelfde team aan de start staat van de GP Kanton Aargau. “Een zeer competitieve ploeg zal me ondersteunen. Daarnaast is het een perfecte wedstrijd om ons voor te bereiden op de Ronde van Zwitserland van aanstaande zaterdag. Die laatste is een belangrijke graadmeter op weg naar de Tour en daarnaast wonen in Zwitserland veel van mijn fans en Portugezen. Ik wil hen aanmoedigen om hun volle support te geven aan Lampre-Merida”, sluit Costa af.

Selectie Lampre-Merida voor GP Kanton Aargau en Ronde van Zwitserland
flag-it Mattia Cattaneo
flag-pt Rui Costa
flag-it Sacha Modolo
flag-pt Nelson Oliveira
flag-it Andrea Palini
flag-ar Maximilliano Richeze
flag-co José Serpa
flag-es Rafael Valls

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.