Rustige eerste dag in het rood voor Lenny Martinez: “Veel renners kwamen me feliciteren”
foto: Cor Vos
vrijdag 1 september 2023 om 19:24

Rustige eerste dag in het rood voor Lenny Martinez: “Veel renners kwamen me feliciteren”

Lenny Martinez beleefde een redelijk rustige eerste dag in de rode leiderstrui. De Fransman van Groupama-FDJ was niet betrokken bij de vele valpartijen en kwam als 23ste over de streep. “Dat was de eerste keer dat ik in de buurt van de sprinters kwam.”

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Vandaag was het hoofddoel natuurlijk de rode trui behouden. Ik wilde niet vallen en ook geen tijd verliezen”, trapte Martinez een open deur in bij Eurosport. “Mijn ploeggenoten hebben me de hele dag goed geholpen om me vooraan te houden.”

De jonge Franse coureur bleef ook in de laatste kilometers aandachtig rondrijden. Uiteindelijk kwam hij zelfs als 23ste en eerste klassementsrenner over de streep. “Vandaag was een mooie dag. Er zijn heel wat renners mij komen feliciteren. Ik heb genoten.”

 

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.