Ruta del Sol presenteert etappeschema
foto: Sirotti
zondag 23 december 2018 om 10:08

Ruta del Sol presenteert etappeschema

Wielerflits Kort De Ruta del Sol kent ook komend seizoen vijf etappes, zo blijkt uit de presentatie van het routeschema. De 65e editie van de Spaanse rittenkoers begint in de provincie Cádiz, en eindigt in de gemeente Alhaurín de la Torre.

De eerste twee etappes naar Alcalá de los Gazules en Torredonjimeno lijken geschikt voor de wat snellere mannen in het peloton, al is het in Spanje altijd met twee woorden spreken. Het peloton koerst van de provincie Cádiz naar die van Jáen. Op dag drie zullen de eerste (grote) verschillen worden opgetekend in het klassement.

Er staat dan namelijk een zestien kilometer lange individuele tijdrit op het programma van Mancha Real naar La Guardia de Jaén. Het belooft een lastige tijdrit te worden, aangezien de renners onderweg een klim van derde categorie moeten bedwingen.

De klimmers kunnen hun hart ophalen in de daaropvolgende etappe richting Granada. Met twee beklimmingen van eerste categorie verdient deze – ongeveer 120 kilometer lange – etappe het predicaat koninginnenrit. De slotetappe voert het peloton dan weer van Otura naar Alhaurín de la Torre.

Tim Wellens won vorig jaar de Ruta del Sol, voor Wout Poels (2e) en Marc Soler (3e) – foto: Sirotti

Sterk deelnemersveld 
Dit jaar schreef Tim Wellens het eindklassement op zijn naam. De Belg is ook komend seizoen weer van de partij. De renner van Lotto Soudal zal het onder meer moeten opnemen tegen Mitchelton-Scott, dat zal aantreden met de gebroeders Yates én Esteban Chaves. Vanuit Nederlands oogpunt is de deelname van Antwan Tolhoek interessant.

Etappeschema flag-es Ruta del Sol 2019 (20-24 februari)
Etappe 1: Sanlúcar de Barrameda-Alcalá de los Gazules
Etappe 2: Sevilla-Torredonjimeno
Etappe 3:  Mancha Real-La Guardia de Jaén (16 km, ITT)
Etappe 4: Armilla-Granada
Etappe 5: Otura-Alhaurín de la Torre

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.