Sagan na fletse vertoning in E3 Harelbeke: “Ik was leeg op het einde”
foto: Sirotti
zaterdag 24 maart 2018 om 09:37

Sagan na fletse vertoning in E3 Harelbeke: “Ik was leeg op het einde”

Waar Quick-Step Floors als een wervelwind door de E3 Harelbeke trok, kende wereldkampioen Peter Sagan een duidelijk mindere dag. De coureur van BORA-hansgrohe moest in de finale lijdzaam toezien hoe zijn grootste concurrenten bij hem wegreden. Hij bolde uiteindelijk als 27e over de streep in Harelbeke, op 3.23 van winnaar Niki Terpstra.

Na afloop zocht Sagan voor de camera’s van de verzamelde pers naar een verklaring. “Wat er vandaag gebeurde? Ik voelde me niet super. In de finale had ik alleen nog Daniel (Oss) tot mijn beschikking. Hij probeerde het gat naar de twee koplopers te verkleinen, maar hij werd telkens gelost door de versnellingen in de achtervolgende groep. Aan het einde was hij leeg, net als ik”, aldus de Slowaak.

Aanvankelijk leek Sagan de situatie onder controle te hebben. Zo was hij bij de pinken na de zware valpartij op ruim 100 kilometer van de streep, waardoor favorieten als Oliver Naesen en Sep Vanmarcke in het defensief werden gedwongen. “De koers verliep tot de Taaienberg ook volgens plan, tot Quick-Step Floors aan de boom begon te schudden. Ik zag dat bepaalde medevluchters mij het werk lieten doen, om vervolgens te demarreren. Uiteindelijk moesten Daniel en ik te vroeg onze verantwoordelijkheid nemen. Dan weet je dat het moeilijk wordt.”

Ondanks de fletse vertoning, maakt de drievoudig wereldkampioen zich geen zorgen voor de aankomende keiklassiekers. “Dit is het leven; soms gaat het goed, soms gaat het slecht. Ik denk dat ik zondag (Gent-Wevelgem) beter voor de dag zal komen.”

RIDE Magazine
36 Reacties
Sorteer op:
24 maart 2018 16:43
@Romans hhaha ;)
@Ab Normaal
Dat valt best mee hoor. Zie Kim Clijsters DWDD, cadeautjes van 12 op Eurovisie, ...
Als de Belgen niet op een toernooi zijn kijken we uit naar de NL'ers. Hier en daar durft er wel eens een Belg een grapje maken over Oranje maar jullie zitten vooral zelf met het schaamrood op de wangen.

OT: Sagan laat zich teveel uit zijn kot lokken. Gister probeerde hij het gat weer alleen te dichten op 60km op een open weg tusse de velden. Absurd. Vanmarcke en co laten het niet blijken maar ze vinden het heerlijk datie zich constant laat vangen. Misschien kan hij wat werken aan zijn verbale vermogens in koers.
24 maart 2018 16:56
@samlam
Als het niet goed is bij Oranje nemen we geen blad voor de mond, het schaamrood was meer op de plaats toen Belgie werd ingepakt door een bende amateurs uit Wales.
Sagan daarnaast moet het negen vd tien alleen op knappen of ie nou in een tunnel of op een open weg tussen de velden(heel Belgie bijna) zit, zijn er ook gesloten wegen tussen de velden in Belgie trouwens?
Hoe weet je trouwens dat Sep en co het niet laten blijken en jij het wel weet, familie van bidon?
24 maart 2018 17:06
@schipperaar
Naah julllie lopen altijd eerst te hard van stapel en laten dan jullie gruwelijke teleurstelling blijken. Tegen Wales lag onze halve verdediging in de lappemand en stonden in de plaats die 2 voetbaldomme rappers links in de verdediging (Jordan Lukaku en Denayer). Ik weet dat omdat ze gisteren ook allemaal zo onzeker als wat waren over hun sprint, ze demareerden allemaal in de laatste km's. Dus ze willen allemaal van Sagan af. Met zo'n groepje hij gistere op pad was moet hij beseffen dat die ook allemaal willen winnen en ze zeker nog gingen rijden.
24 maart 2018 17:23
Je zou beter reppen over dat massale verdedigen na de een nul voor Belgie, dommer kon niet ipv op jacht naar de 2-0 en doe eens wat aan je taal aub, loopt de spuigaten uit.
24 maart 2018 17:32
Gaat het schipperaar? Pilletje genomen?
24 maart 2018 17:46
Toch wel bijzonder sterk van Terpstra. Net wat een onderschat renner in mijn ogen omdat hij geen eindschot heeft en dus weinig wint. Wat hij wel kan (en zo zijn er heel weinig in de kasseiklassiekers), is solo rijden. Zet een Vanmarcke bij Quick-Step en volgens mij leidt dat tot minder succes dan bij Terpstra, net omdat die niet even een kilometer of 20-30 voor een jagend groepje kan blijven rijden.

Gisteren inderdaad de sterkste man in koers, dus verdiend gewonnen. Ben overigens ook geen fan van de man. Niet omdat hij Nederlander is, maar omwille van de persoon Terpstra.
24 maart 2018 18:29
Hier wel fan en hoop genoeg voor de ronde maar ook zeker paris roubaix
24 maart 2018 19:40
@schipperaar
Ik ben een Master of Economics in spe. Ik maak me weinig zorgen over mijn taal op een onnozel wielerforum. Dit is de laatste keer dat ik op u reageer want ik neem u totaal niet serieus.
Je bent die kerel in de groep die zelden iets verstandig zegt maar om wie ik wel af en toe kan lachen.
24 maart 2018 20:59
@Ab Normaal hij was niet de sterkste in koers.

@Romans als je fan bent is je oordeel ook niet echt objectief. De kans dat Terpstra de Ronde wint is cero, cero cero cero cero cero cero cinqo

Ik ben geen fan van alleen maar Belgen omdat ze Belg zouden zijn. Ik kan gerust toegeven als de sterkste wint maar gisteren was dit niet het geval. Om dit kracht bij te zetten refereer ik ook graag naar de Ronde van vorig jaar waar ik Phil ook nooit zie winnen als Sagan, Van Avermaet en Naesen recht blijven

@Domestique ik geef je 100% gelijk omtrent jouw redenering over Vanmarcke en Terpstra
24 maart 2018 21:13
Ik ga mijn mede belg hier ferm ongelijk moeten geven. Iedereen die iets kent van wielrennen weet dat terpstra sowieso veruit de sterkste was. Dat was echt wel een groots nummer dat niet te onderschatten valt ongeacht zijn nationaliteit.
24 maart 2018 21:55
'als je fan bent is je oordeel ook niet echt objectief.'

Dat is zowel een drogredenatie als projectie, in jouw specifieke geval.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.