Sam Bennett: “Ik voelde me echt slecht op de fiets”
foto: Cor Vos
dinsdag 27 augustus 2019 om 19:46

Sam Bennett: “Ik voelde me echt slecht op de fiets”

Het scheelde slechts enkele millimeters, maar Sam Bennett greep in El Puig net naast zijn tweede dagzege in de Vuelta a España. En dat terwijl de Ier zich naar eigen zeggen barslecht voelde. “Ik weet niet waarom, maar ik kan maar niet mijn ideale fietspositie vinden”, zo vertelde een ontgoochelde Bennett na afloop van de vierde etappe.

Bennett zat lange tijd ideaal geplaatst, maar in de slotfase koos de Ierse kampioen de verkeerde kant van de rotonde. Hierdoor moest de renner van BORA-hansgrohe weer een aantal posities goedmaken. “Ik maakte echt een fout door verkeerd te zitten bij de rotonde”, is Bennett streng. “Het routeboek leek aan te geven dat maar één kant van de rotonde open was.”

“Hierdoor verloor ik ontzettend veel plaatsen, waardoor ik enorm veel energie moest verspelen om weer vooraan te komen. Ik wist mijn sprint niet meer op het juiste moment in te zetten. Ik kon pas snelheid maken vlak voor de finish, maar toen was het al te laat. Ik heb er alles aan gedaan, maar het was niet genoeg”, aldus Bennett, die gisteren nog met verve won in Alicante.

“En toch heb ik sinds de BinckBank Tour moeite om mijn ideale fietspositie te vinden. Ik voelde me vandaag echt slecht op de fiets”, zo klaagt Bennett, die wel de nieuwe eigenaar is van de groene puntentrui. “Ik ben blij dat ik de trui heb, maar ik had vandaag heel erg graag willen winnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.