zondag 21 augustus 2022 om 17:46

Sam Bennett na tweede succes in Vuelta: “Masterclass van Danny van Poppel”

Video Twee op een rij voor Sam Bennett in de Vuelta a España. De Ierse sprinter van BORA-hansgrohe was in de straten van Breda afgetekend de snelste in de massasprint van de derde etappe. “Dit geeft een enorme boost voor mijn zelfvertrouwen.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Na een moeizame periode van twee jaar zonder ritsucces in een grote ronde lijkt de 31-jarige sprinter van BORA-hansgrohe nu echt vertrokken. Lead-out man van BORA-hansgrohe Danny van Poppel had een groot aandeel in het succes van Bennett. “Het was een masterclass van Danny”, zei de Ier na afloop aan onder meer WielerFlits.

“Het was vandaag heel lastig om in goede positie te komen, omdat veel renners aan het vechten waren voor het juiste wiel. Ik kwam een beetje in het gedrang, waardoor het lastig was om het wiel van Danny van Poppel te houden. Het was een hele lastige, nerveuze dag door het technische parcours. Het vele draaien en keren maakte het een hele zware koers, terwijl het qua vermogens nog goed te doen was.”

“Ik wil mijn ploeg bedanken voor hun inzet de hele dag, zonder hen had ik deze overwinning niet gehaald. Het is heel bijzonder dat ik nu twee etappes op rij win. Dit geeft een enorme boost voor mijn zelfvertrouwen”, besluit een gelukkige Bennett.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.