Cant liep hoofdwonden op bij val in Roubaix: “Ze vroeg meteen om een ambulance”
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 11 april 2023 om 11:06

Cant liep hoofdwonden op bij val in Roubaix: “Ze vroeg meteen om een ambulance”

Sanne Cant kwam zaterdag hard ten val in Parijs-Roubaix voor vrouwen. De renster van Fenix-Deceuninck heeft daar twee hoofdwonden aan over gehouden: eentje op haar voorhoofd, de andere onder haar oog. “Haar eerste reactie was om een ambulance vragen”, zei ploegleider Michel Cornelisse in gesprek met Sporza.

Cant zat op 37 kilometer van het einde in de groep der favorieten, maar op een van de kasseistroken ging Elisa Longo Borghini onderuit. Meerdere rensters gingen over haar heen, waaronder Cant. De veertienvoudig Belgisch kampioene veldrijden moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis van Rijsel. Daar werd ze gehecht aan twee hoofdwonden.

“Het enige grote minpunt in een geweldige dag voor de ploeg”, aldus Cornelisse, die zijn renster Marthe Truyen nog knap derde zag worden. “De valpartij was heftig en ze heeft een grote hoofdwonde. Ze besefte ook meteen dat haar race over was, want in haar eerste reactie vroeg ze om een ambulance. Dan weet je dat het niet meevalt, Sanne staat normaal gezien altijd op na een val. Dat was een domper voor ons, ze zat goed in de wedstrijd.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.