Savio: “Een renner als Bernal komt maar eens in de twintig jaar voorbij”
foto: Cor Vos
dinsdag 26 maart 2019 om 16:39

Savio: “Een renner als Bernal komt maar eens in de twintig jaar voorbij”

Na zijn overwinning in Parijs-Nice is nog maar eens duidelijk geworden wat het potentieel van Egan Bernal is. Volgens zijn ontdekker en voormalig teammanager Gianni Savio kan de Colombiaan van Team Sky dit jaar mogelijk al een grote ronde winnen. “Een podiumplaats in de Giro zit er zeker in”, zegt hij in gesprek met Cyclingnews.

De Italiaanse ploegbaas – die Bernal in 2016 een contract gaf bij zijn Androni-ploeg – spreekt vol lof over zijn vroegere poulain. “Ik heb hem na Parijs-Nice een berichtje gestuurd waarin ik hem complimenteerde met het feit dat hij niet alleen sterk is in de bergen en tegen de klok, maar ook als het waait. Hij stuurde terug: ‘Dat heb ik bij Androni geleerd’.”

“In de eerste koers die hij drie jaar geleden voor mijn team reed finishte hij in de top twintig. Toen zei ik dat ik hem binnen enkele jaren al podium zag rijden in een grote ronde.” Ondanks dat Bernal nog maar 22 lentes jong is, denkt Savio dat de tijd rijp is. “Ik weet niet zeker of hij dit jaar al een grote ronde kan winnen, maar een podiumplaats in de Giro zit er zeker in.”

Gianni Savio met zijn voormalige poulain – foto: Cor Vos

Fysiek en mentaal sterk 
“Bernal is zeker niet te jong om kopman te zijn. Hij heeft het fysieke en het mentale evenwicht van een renner van dertig”, is Savio van mening. “Hij heeft er geen problemen mee als er druk op hem komt te staan. Hij is mentaal zeer sterk.” De Italiaan is nog altijd druk bezig met de zoektocht naar Zuid-Amerikaans wielertalent. “Er is echter maar één Egan Bernal, een coureur als hij komt slechts eens in de twintig jaar voorbij.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.