Schumacher wil comeback maken in het profpeloton
zondag 20 juni 2010 om 14:22

Schumacher wil comeback maken in het profpeloton

Het zou zomaar kunnen dat we Stefan Schumacher dit jaar al weer in het profpeloton zien koersen. De 28-jarige Duitser zit momenteel een schorsing uit nadat hij tijdens de Tour de France van 2008 werd betrapt op CERA, maar die loopt in augustus af. Schumacher geeft tegenover Teckbote aan graag weer terug te keren: “Ik ben fit en zie er naar uit om weer te koersen.”

Tegenover Teckbote zegt Schumacher dat hij al gesprekken voert met verschillende ProContinentale-formaties. Het liefst zou de Duitser al terugkeren tijdens de Ronde van Spanje dit jaar, maar hij zit in dat dit niet gemakkelijk zal zijn. “Het tijdstip is niet ideaal om dan al een nieuwe ploeg te vinden”, aldus Schumacher, in 2008 in dienst van Gerolsteiner winnaar van twee tijdritten in de Tour de France, die hem later weer ontnomen werden vanwege zijn dopinggebruik.

Het gerucht gaat dat Schumacher samen met zijn eveneens geschorst geweeste landgenoot Mathias Kesser zijn comeback gaat maken bij het Italiaanse ProContinentale-team Acqua & Sapone, maar de winnaar van de Amstel Gold Race anno 2007 ontkent dat dit al rond is: “Een transfer naar Acqua & Sapone is momenteel nog niet aan de orde.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.