Scott Sunderland nieuwe koersbaas Flanders Classics

vrijdag 25 januari 2019 om 17:03
Scott Sunderland nieuwe koersbaas Flanders Classics

foto: Cor Vos

Scott Sunderland is het nieuwe gezicht bij Flanders Classics, de overkoepelende organisatie van zes Vlaamse voorjaarsklassiekers – waaronder Omloop Het Nieuwsblad, Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen. De aanstelling van de voormalig Australische wielrenner hing al enige tijd in de lucht, nadat in december bekend werd dat hij bij Flanders Classics in beeld was.

“Ik ben erg trots en vereerd dat ik deze rol mag vervullen”, reageert Sunderland in een video, die door Flanders Classics is verspreid via social media. “Wouter Vandenhaute (oprichter van Flanders Classics, red) en Tomas Van den Spiegel (CEO, red) benaderden me al eerder, toen ze Great War Remembrance Race naar een breder publiek wilden trekken – met name naar de Verenigde Staten, Australië het Verenigd Koninkrijk en Canada.”

Sunderland ervoer de samenwerking toen al als prettig en kijkt er nu op terug als zijn inwijding bij Flanders Classics. “Als ik het goed deed, kwam dit ter tafel. Ik was toch enigszins verrast toen me deze rol als wedstrijdleider werd aangeboden. Ik ben erg blij en trots dat ik deze kans kreeg en ik kijk er erg naar uit.”

Great Ocean Road Race
De Australiër bekleedde deze functie al bij de Cadel Evans Great Ocean Road Race. “In 2013 werd me gevraagd die koers eens tegen het licht te houden. Vrijwel vanaf het begin was ik betrokken bij de route van deze wedstrijd. In drie jaar tijd promoveerden we naar de WorldTour. De rol van koersbaas vervul ik er nu al voor het vijfde jaar. Dus dat leverde me al veel ervaring op.”

Wedstrijden flag-be Flanders Classics 2019
flag-be Omloop Het Nieuwsblad (2 maart)
flag-be Gent-Wevelgem (31 maart)
flag-be Dwars door Vlaanderen (3 april)
flag-be Ronde van Vlaanderen (7 april)
flag-be Scheldeprijs (10 april)
flag-be De Brabantse Pijl (17 april)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair