Sep Vanmarcke zakte erdoor op Molenberg: “Ik hou het op een offday”

Door , zaterdag 2 maart 2019 om 19:15

foto: Cor Vos

Verrassend. Sep Vanmarcke gaf in de voorbereidingswedstrijden een uitstekende indruk, maar zakte in de Omloop compleet door het ijs. “Een verklaring heb ik hier niet voor. Ik hou het op een offday”, vertelt de kopman van EF Education First.


Het was op de Berendries dat we Sep Vanmarcke in de achtergrond volledig zagen parkeren. “Maar het onheil was al vroeger geschied. Op de Molenberg zakte ik er al helemaal door”, vertelt Vanmarcke in Ninove. “Ik kon gewoon niet volgen. Geen excuses.” Wat er aan de hand is, daar heeft ook de West-Vlaming het raden naar. “Ik heb geen flauw idee. Tot dan had ik geen probleem, al merkte ik onderweg wel dat mijn hartslag hoger was dan normaal.”

Vanmarcke raapte nog zijn laatste restje krachten bijeen om ploegmakker Sebastiaan Langeveld bij te staan in de achtervolging op de kopgroep. Op de Berendries was het helemaal over en out. De kopman van EF Education First bolde in Ninove binnen in een groepje op meer dan zes minuten van winnaar Stybar, maar weigert zich voorlopig zorgen te maken. “Mijn voorbereiding was prima. Ik verzamelde in het verleden nog nooit zulke goede resultaten. Daarom hou ik het vandaag ook op een offday. Ik heb geen andere verklaring.”

Morgen in Kuurne is Vanmarcke er niet bij. Zijn volgende wedstrijd is Tirreno Adriatico.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.