Simon Gerrans vandaag niet meer van start in Tour de France
woensdag 23 juli 2014 om 09:08

Simon Gerrans vandaag niet meer van start in Tour de France

Simon Gerrans

foto: Sirotti

Simon Gerrans zal niet van start gaan in de zeventiende etappe van de Ronde van Frankrijk. Volgens de Australiër heeft dit alles te maken met zijn valpartij in de eerste etappe samen met Marc Cavendish. “Ik moet zorgen dat ik weer honderd procent word.”

In de slotmeters kwam de Australische kampioen hard in aanraking met Cavendish, die de Tour al gelijk moest verlaten. Gerrans kon in het vervolg van de Franse rittenkoers geen indruk meer maken. Hij werd nog wel twee keer vijfde: In Nancy en Oyonnax.

“Het is duidelijk een teleurstelling om te starten in de Tour de France en dan Parijs niet te halen”, zegt de renner van Orica-GreenEDGE op de website van zijn team. “Maar met de blessure die ik al heb sinds rit één is het beter om te stoppen en volledig te herstellen.”

Sinds zijn val is hij geen moment meer op de top van zijn kunnen geweest. “Ik had gehoopt te verbeteren gedurende de wedstrijd, maar dit is helaas niet het geval. Toch heb ik elke dag gedaan wat ik kon.”

In 2008 en 2013 won de Australiër een etappe in de Tour de France. Wanneer Gerrans terug in competitie komt is nog niet bekend.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.