Simon Yates had leiderstrui Vuelta niet verwacht
foto: Sirotti
zondag 2 september 2018 om 20:16

Simon Yates had leiderstrui Vuelta niet verwacht

Simon Yates had niet verwacht als leider van de Vuelta a España de eerste rustdag in te gaan. Dat vertelt de Britse kopman van Mitchelton-Scott na afloop aan de NOS. “Dit is een beetje onverwacht. Vanmorgen had ik niet gedacht hier nu te staan”, laat hij weten.

“Ik probeerde de beste mannen te volgen vandaag en wilde op het einde dat nog te doen naar de kop van de groep”, aldus Yates, die vlak voor de finish op La Covatilla aansloot bij een groep met Wilco Kelderman, Nairo Quintana, Miguel Ángel López en Rigoberto Urán. “Drie jongens die voor mij eindigden waren Colombianen, die zijn gewend aan de hoogtes en we zijn hier op 2000 meter hoogte. Dat maakt wel verschil.”

“Zij zien er goed uit, maar het is lastig om conclusies te trekken”, vertelt de Brit, die in mei lange tijd de roze trui om zijn schouders had. “Ik kom hier om te winnen. Ik ga praten met de ploeg om met een plan te komen. Ik heb deze trui nog nooit gehad, dus ik ben er wel blij mee.” In het klassement heeft Yates een minimale voorsprong van één seconde op Alejandro Valverde.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
2 september 2018 21:10
Het leuke hieraan vind ik, dat Piti hem dus nog steeds niét heeft. Want die jacht voegt toch wat leuks toe aan deze Vuelta.

Dinsdag een boni-sprint op 42km van de finish, ik ben benieuwd of Movistar daar een doel van wil maken.
2 september 2018 21:26
hopelijk heeft yates geleerd van zijn giro en rookt ie zichzelf niet helemaal op.
2 september 2018 21:58
Juist slecht voor Yates.
Hij was beter af geweest met 1 sec. achterstand. Dan had Movistar moeten controleren.
3 september 2018 08:05
Gezien zijn vorm en het restant van het parcours zie ik Yates nu toch wel als favoriet. Hij kan aardig wat boni’s pakken met zijn punch en er is geen tijdrijder die hem volgende week op een paar minuten kan zetten. Zijn ploeg is bovendien ook niet onaardig
3 september 2018 08:34
Ik vind Yates nog echt niet overtuigend. Ik verwacht eerder 'gewoon' Quintana met daarachter Lopez en Kelderman.
    3 september 2018 11:08
    Kelderman lijkt nu de sterkste in zo'n lopende aankomst, maar Lopez komt hij niet meer voorbij. Yates verliest te weinig in de bergritten, dus ik denk dat een derde plaats het hoogst haalbare is voor WK.
3 september 2018 10:54
Yates is geen schim van wie hij was in de Giro; toen reed ie iedereen aan gort als ie aanzette.

Dat kan hij nu niet - sterker nog - hij kan de beste renners moeilijk volgen. En in een van de eerste etappes kwam ie ook niet echt weg, en was Buchmann beter.

Maar hij kan nog groeien, alles is nog mogelijk. :-)
    3 september 2018 11:34
    Nou ja, wellicht piekt Yates nu wat beter dan in mei en gooit ie minder met zijn krachten.
    3 september 2018 13:27
    Gek om te zeggen over iemand die na 9 dagen het beste klassement rijdt. Tot nu toe het sterkst / meest regelmatig al gaat ie ergens nog wel wat inleveren

Om te reageren moet je ingelogd zijn.