Simon Yates: “Iedereen moet Roglic nu gaan aanvallen”

maandag 20 mei 2019 om 16:50
Simon Yates: “Iedereen moet Roglic nu gaan aanvallen”

Yates en Roglic - foto: Cor Vos

Simon Yates is over de teleurstelling van de verloren tijd in de tijdrit naar San Marino heengestapt. De Britse kopman van Mitchelton-Scott kijkt uit naar de bergen die nog komen in de Giro d’Italia. Hij hoopt daar een aanval te kunnen doen op topfavoriet Primož Roglič, vertelt hij op de rustdag aan onder meer Cyclingnews.


“Ik heb te hard gewerkt om nu al op te geven, dus ik zal alles geven wat ik in mij heb. Als ik dan tekort kom, dan is dat goed. We hebben nog veel dingen om aan te werken, dus we pakken het van daaruit op”, aldus Yates.

Agressieve koers
Aanvallen is dus het devies voor de kleine klimmer. “Ik ben niet de enige die moet aanvallen, veel andere jongens staan ook ver achter”, erkent Yates. “Roglič ziet er heel, heel indrukwekkend uit. Iedereen moet hem nu gaan aanvallen, dus ik zie het wel een heel agressieve koers worden als de bergen er aan komen.”

De vraag is of Roglič al aan zijn top zit. “Het lijkt er niet op dat hij nu langzamer gaat rijden”, zegt de 26-jarige Brit. “Hij rijdt imponerend. Ik weet niet of het gaat gebeuren, maar het is duidelijk dat ik wel hoop dat hij terugvalt. We zullen het gaan zien.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.