Simon Yates: “Ik heb me nooit druk gemaakt om de leiderstrui”
foto: Sirotti
woensdag 5 september 2018 om 19:43

Simon Yates: “Ik heb me nooit druk gemaakt om de leiderstrui”

Simon Yates zegevierde twee jaar geleden nog in Luintra. Dit keer mocht de Brit niet juichen, maar wist hij wel zonder problemen zijn leiderstrui te behouden. “De eerste honderd kilometer waren erg chaotisch, maar ik heb op geen enkel moment gedacht dat ik de leiderstrui zou verspelen”, aldus een zelfverzekerde Yates in het flashinterview.

Even leek de leidende positie van Yates in gevaar te komen, aangezien Thibaut Pinot mee was in de ontsnapping van de dag. De Fransman – die in het klassement op meer dan twee minuten staat – had op een gegeven moment meer dan vier minuten voorsprong op het peloton.

Movistar ging op een bepaald moment de koers echter controleren. Ze zullen wel moeten: wij hebben niet de ploeg om het te doen. Het was aan hun om de verantwoordelijkheid te nemen. Natuurlijk was Pinot gevaarlijk, maar we kunnen niet alles controleren”, legt Yates uit.

“We moesten wat risico nemen in de finale, wat op het einde goed uitpakt. De benen voelden goed, en ik kijk uit naar de echte bergetappes.”

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
5 september 2018 20:12
Yates leek beter dan in de eerste week, maar misschien beeld ik het me in... zoveel kon je niet zien van wie er goed waren. Wel wie minder waren, en dat waren izagirre, Buchmann, Aru.
    5 september 2018 21:06
    Izagirre was volgens mij juist wel goed, zat laatste klim steeds ietsjes achter Uran. De commentatoren lieten je alleen anders denken, aangezien er nog wat anderen van Bahrein in de groep zaten.
    5 september 2018 21:24
    @Stoempen
    Ja, ik denk dat ik me heb vergist met die andere Izagirre...
    5 september 2018 21:26
    Haha
    5 september 2018 21:37
    Buchmann heeft dus een fietswissel gehad in volle finale. Dus ook dat vertekend. ;)
5 september 2018 21:29
Het is toch wat als je als Yates zijnde de rode trui hebt en dan zegt dat Movistar de verantwoordelijkheid moet nemen. En passant zeggen dat je daar zelf de ploeg niet voor hebt. Of was het zijn broer die dat zei :-)
5 september 2018 21:43
Goed gespeeld door Mitchelton vandaag. Ondanks dat ze de trui hebben, toch Movistar zover gekregen dat ze veel kopwerk opknapten.
    6 september 2018 08:47
    Movistar is altijd één van de sterkste ploegen in de vuelta. En neemt vaak verantwoordelijkheid, nu voor rode trui voor valverde
5 september 2018 22:28
Dat movistar zich laat misbruiken door die plakker. Hij heeft een prima ploeg om te verdedigen. Hopelijk laat movistar het volgende keer aan Yates, anders ben je nog niet met hem klaar.
Als ze het vanaf nu aan hem laten, kunnen ze hem zondag isoleren en aanvallen vanaf 50km voor de streep. Anders maken ze vooral hun eigen knechten moe.
5 september 2018 23:29
the lord works in mysterious ways en zo doen de wielerploegen...
6 september 2018 08:40
Het was bij Movistar duidelijk dat Valverde die trui graag wilde hebben en dat daarom de ploeg ging rijden. Daarnaast hebben ze met Quintana natuurlijk de favoriet in huis dus ik begrijp beslissing wel.
6 september 2018 09:04
@Chaba,
En Yates is toch ook een favoriet?
6 september 2018 10:48
yates is een favoriet voor 2 weken, benieuwd hoe het zondag gaat.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.