Skil: “Beppu moet iets laten horen”
woensdag 6 januari 2010 om 12:24

Skil: “Beppu moet iets laten horen”

Inmiddels is er al enkele weken een impasse in de zaak-Beppu, die op 23 november begon met de bekendmaking van het RadioShack-team voor 2010. De Skil-Japanner bleek namelijk bij de Amerikanen op de loonlijst te staan. Inmiddels heeft de Nederlandse ploeg een jurist in de arm genomen en wachten ze op de stappen die Japanner gaat nemen. Intussen houdt RadioShack zich geheel afzijdig in de kwestie.

“Inmiddels is het Beppu duidelijk dat hij niet zomaar bij een ander kan rijden, dat zijn lopende contract bepaalde verplichtingen met zich mee brengt”, vertelt manager Iwan Spekenbrink aan Wieler Magazine. “De bal ligt nu bij hem. Als hij op korte termijn wil fietsen, dan moet hij toch concrete stappen gaan zetten.”

Skil heeft de Japanner, die twee jaar geleden overkwam van Discovery Channel, nog niet afgeschreven. “We zouden hem graag bij het team houden, maar als hij toch liever elders rijdt, moet hij daar met ons uit zien te komen de komende weken. Want wat ons betreft moet daar wel iets tegen over staan ter compensatie. Je kunt niet zomaar een contract naast je neerleggen.”

Voorlopig wordt er dus afgewacht. Skil zal waarschijnlijk niet direct een vervanger aantrekken als Beppu niet terugkomt. “We zetten één stap tegelijk in deze kwestie, dus daar kan ik nu nog niet veel over zeggen. Onze ploeg zal in dat geval met 24 renners starten en eventueel later een renner aan de ploeg toevoegen. Een must is dat echter niet, dan moet zich echt een goede renner aanbieden.”

Lees ook:
Skil: “Niets van RadioShack gehoord”
Spekenbrink: “Zaak-Beppu principekwestie”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.