Sluitingsprijs Putte-Kapellen zet bewust stap terug naar nationale wedstrijd
donderdag 20 september 2018 om 15:53

Sluitingsprijs Putte-Kapellen zet bewust stap terug naar nationale wedstrijd

De Sluitingsprijs Putte-Kapellen zet bewust de stap terug naar een nationale wedstrijd. De slotwedstrijd van het Belgische wielerseizoen doet dat om onder meer het deelnemersveld te verbeteren. Deelnemende ploegen mogen nu meer dan zeven renners opstellen.


“De Sluitingsprijs wordt opnieuw een nationale wedstrijd. Deze formule past veel beter bij de spirit van de wedstrijd”, zegt Nick Van Den Bosch van organisator Golazo sports in een persbericht. De afgelopen jaren maakte de wedstrijd onderdeel uit van UCI Europe Tour 1.1, maar in een verder verleden is de Sluitingsprijs altijd een nationale wedstrijd geweest. “Daar zijn tal van voordelen aan verbonden. Zo zijn de deelnemende ploegen niet beperkt tot een maximum van 7 renners en kunnen we anderzijds ook individuele renners en plaatselijke wielerhelden laten starten.”

Een andere nieuwigheid is dat de rennersvoorstelling van de Sluitingsprijs van het centrum van Kapellen verhuist naar de oude vertrouwde startplaats aan de Ertbrandstraat in Putte-Kapellen. “Ook dit sluit weer beter aan op de historiek van de wedstrijd”, aldus Van Den Bosch. Het peloton zal tien rondjes van 16,7 km afwerken over Kapels, Stabroeks, Antwerps (Berendrechts) en Woensdrechts grondgebied. De totale afstand komt uit op 167 km.

“Golazo neemt opnieuw de sterke elementen uit het verleden op en combineert deze met een aantal geslaagde vernieuwingen die vorig jaar hebben plaatsgevonden”, gaat Van Den Bosch verder. “Zo is er een gezellige VIP-locatie aan de finish en zullen er onderweg opnieuw enkele tussensprints zijn. De winnaar van die sprintcompetitie zal samen met de winnaar van de Sluitingsprijs gehuldigd worden op het podium. Ook de lokale middenstand zal opnieuw massaal present tekenen om steun te geven aan dit mooie evenement en uiteraard draagt ook de Putse kermis traditiegetrouw bij aan de unieke sfeer van de Sluitingsprijs.”

De 85ste editie van de Sluitingsprijs Putte-Kapellen staat op de kalender voor dinsdag 16 oktober. Vorig jaar ging de overwinning naar de Nederlander Arvid de Kleijn.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
20 september 2018 17:24
gaan tekort komen op die klim
20 september 2018 18:00
Oh ja, Arvid de Kleijn. Die was vorig jaar toch goed op dreef, en hem eigenlijk wel een richting PCT-niveau zien zetten. Maar dit jaar geen spoor van hem in de uitslagen, ook geen DNF’jes. Fysieke tegenslag of heeft hij gewoon gekozen voor een leven buiten het fietsen?
    20 september 2018 18:34
    https://www.bndestem.nl/regiosport/ronde-van-hank-prooi-voor-man-die-eigenlijk-prof-had-moeten-zijn~a9398d84/
    20 september 2018 19:04
    @storm-biker: Een hardnekkige knieblessure dus, ai. :( Dank in elk geval voor de info; hij fietst in elk geval weer in koersverband.
20 september 2018 22:50
Heel goed, wordt tijd dat meer organisatoren door krijgen dat een .WT classificatie niet noodzakelijk het hoogst haalbare en het beste is.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.