Sofie De Vuyst zegeviert in Brabantse Pijl voor vrouwen

woensdag 17 april 2019 om 15:45
Sofie De Vuyst zegeviert in Brabantse Pijl voor vrouwen

foto: Cor Vos

Sofie De Vuyst heeft de Brabantse Pijl voor vrouwen op haar naam geschreven. In Gooik won de Belgische van Parkhotel Valkenburg de sprint van een uitgedunde groep. Marta Cavalli eindigde op de tweede plaats, Coryn Rivera werd derde. De Vuyst volgt op de erelijst Marta Bastianelli op.


Rond klokslag twaalf uur werd het vrouwenpeloton in gang geschoten. De Sollenberg, de eerste klim na zestien kilometer, zorgde meteen voor problemen door het hoge tempo van Team Sunweb. Elf rensters raakten uiteindelijk los na de beklimming van de Lotsestraat na twintig kilometer met daarbij ook de Nederlandse Floortje Mackaij en de Belgische Sofie De Vuyst.

Team Sunweb was met liefst vier rensters vertegenwoordigd, maar het peloton haalde deze kopgroep spoedig weer bij. In aanloop naar de lokale omlopen rond Gooik ontstond even later opnieuw een omvangrijke kopgroep met naast Mackaij en De Vuyst ook onder anderen Pauliena Rooijakkers. Vrijwel alle grote ploegen zaten mee en daarmee leek de goede vlucht weg.

Vanuit het peloton probeerde Marianne Vos nog de oversteek te maken en daarop liet Rooijakkers zich terugzakken om haar kopvrouw te helpen. Vos geraakte echter nooit meer bij de kopgroep, waar de winnares moest worden gezocht. In de groepssprint bleek Sofie De Vuyst de beste, voor Marta Cavalli en Cory Rivera. Mackaij was op de vijfde plek de beste Nederlandse in de uitslag.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.