Spaanse bond passeert Óscar Freire voor bondscoachschap
zaterdag 15 december 2018 om 10:11

Spaanse bond passeert Óscar Freire voor bondscoachschap

Pascual Momparler is de nieuwe bondscoach van de Spaanse wielrenners. Hij volgt Javier Mínguez op, die moest vertrekken nadat hij in de media klaagde over zijn ’te lage’ salaris. Momparler werd al gezien als de voornaamste kandidaat, omdat hij jarenlang de rechterhand was van Mínguez. Daarmee wordt Óscar Freire gepasseerd, die ook wel oren had naar de post.

Momparler is al sinds 2013 werkzaam voor de Spaanse bond en was al eens de leidsman van de nationale selecties bij de junioren en beloften. Zo stond hij aan de basis van de eindzeges van Rubén Fernández (2013) en Marc Soler (2015) in de Tour de l’Avenir. Ook begeleidde Momparler Felipe Orts toen hij zilver pakte tijdens het WK veldrijden voor beloften van 2017.

“Het geeft veel voldoening dat ze vertrouwen in me hebben nadat ik meerdere jaren werkte in de jeugdcategorieën”, reageert Momparler. “Ik ben verheugd over deze aanstelling en het is een enorme beloning voor al het gedane werk. Daarom ben ik voorzitter José Luis López Cerrón erg dankbaar.”

Óscar Freire
Ook Óscar Freire ambieerde het bondscoachschap. De oud-renner van onder meer Rabobank zou zich al in een vroeg stadium hebben gemeld bij voorzitter Cerrón. Hij heeft echter geen enkele ervaring als ploegleider, terwijl Momparler die ervaring wél kan overleggen. Cerrón had dan ook al eerder aangegeven dat hij de voornaamste kandidaat was.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.