‘Sport Vlaanderen-Baloise maakt werk van zilveren-medaillewinnaar’
foto: Sirotti
woensdag 3 oktober 2018 om 08:31

‘Sport Vlaanderen-Baloise maakt werk van zilveren-medaillewinnaar’

Brent Van Moer staat voor een lastige keuze, als we Het Nieuwsblad mogen geloven. De 20-jarige Belg was dé verrassing op het WK Tijdrijden voor beloften en dat is profploegen niet onopgemerkt te blijven. Teammanager Walter Planckaert zou van Van Moer topprioriteit nummer één gemaakt hebben voor komend seizoen.

De jonge Belg komt nu nog uit voor Lotto Soudal U23, de opleidingsploeg van het WorldTour-team. Ook ploegbaas Marc Sergeant zou het zien zitten in Van Moer, maar hij heeft zijn selectie voor 2019 al compleet. Lotto Soudal heeft de jongeling volgens Het Nieuwsblad wel een contract voorgesteld, maar wel eentje die ingaat op 1 januari 2020. De tweedejaars belofte zou dan nog een jaar langer U23-renner moeten blijven. Aan Van Moer de keuze om nu te kiezen voor een ProContinental-contract of zijn krabbel onder een toekomstige WorldTour-verbintenis te zetten.

Lotto Soudal verjongt
Volgens de Belgische krant is Lotto Soudal klaar op de transfermarkt. De WorldTour-ploeg ondergaat komende winter een verjongingskuur. Oude rotten als André Greipel, Lars Bak en Marcel Sieberg vertrekken, net als Jens Debusschere en onze landgenoot Moreno Hofland. Adam Hansen en James Shaw – die opvallend sterk reed tijdens de WK U23-wegwedstrijd – hebben een aflopend contract. Daartegenover staat de komst van Caleb Ewan, Adam Blythe, Stan Dewulf, Carl Fredrik Hagen, onze landgenoot Brian van Goethem, Rasmus Byriel Iversen en Roger Kluge.

Net als Dewulf, komt ook sprinttalent Gerben Thijssen over van Lotto Soudal U23.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
3 oktober 2018 08:57
Als ik de namen zo lees heeft LS misschien geen indrukwekkende transferzomer gehad, maar ik heb wel het gevoel dat het verjongingskuurtje goed voor ze is.
3 oktober 2018 09:38
Ik heb me de laatste jaren als trouwe fan ook mateloos geïrriteerd aan het dwangmatig opstellen van Hansen/Bak/Monfort en dergelijke in de grote rondes. Goede knechten, dat wel maar voor wie? Enkel Greipel had het label kopman en die reed lang niet alle grote rondes. Jong bloed is leuk maar er zitten toch enkele grote gokjes tussen lijkt me. Of zien jullie veel potentie in één van de aanwinsten?
    3 oktober 2018 23:10
    Inderdaad dat straalde niet echt een topsport mentaliteit uit. En het is niet dat ze in de klassiekers dan wel sterk voor de dag kwamen.
3 oktober 2018 10:00
Ik dacht Bardet. Vond het al wat opportunistisch.

James Shaw krijgt dus geen verlenging? Verder mooi als Topsport Vlaanderen weer verder kan gaan als talentenfabriek. De afgelopen jaren was het toch allemaal net iets minder.
3 oktober 2018 11:01
Gerben Thijssen wordt pas ten vroegste op 1 juli 2019 of 2020 prof.
3 oktober 2018 11:37
.....WK.
3 oktober 2018 12:08
De titel was inderdaad misleidend HoofdIsVrij.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.