Steegmans wint op Champs-Elysées
zondag 27 juli 2008 om 17:58

Steegmans wint op Champs-Elysées

Gert Steegmans heeft de eer van Quick-Step deze Tour gered door de in slotrit op de Champs-Elysées iedereen voor te blijven. De slotetappe ging van Étampes naar Parijs en telde 143 kilometer. De gele trui van Carlos Sastre kwam niet meer in gevaar en is daarmee de derde Spanjaard op rij die de Tour de France wint.

Zoals elk jaar, werd er in de eerste uren van de etappe langzaam gereden en haalden de renners allerlei grappen uit. Duque en Chavanel van Cofidis stalen de helmen van een motorrijder en werden bij CSC de bidons gevuld met champagne. Er werden allerlei pruiken tevoorschijn gehaald en ook hadden een aantal renners maskers met het hoofd van Carlos Sastre erop.

In de eerste uren werd er een gemiddelde van 20 kilometer per uur gereden. Pas op de Champs-Elysées begon de wedstrijd. Er waren een boel aanvallen van renners, maar allemaal zonder succes. Onder andere Nicolas Vogondy, Alexandre Botcharov en Sylvain Chavanel probeerden uit de greep van het peloton te blijven, maar niemand kon voorkomen dat de etappe volgens traditie op een massasprint uitdraaide.

In de laatste ronde ontstond een zeer goed Quick-Step treintje. De Nederlander Steven de Jongh van Quick-Step trok de sprint aan, en het leek er even op dat Steegmans te vroeg kwam, maar hij bleek precies op tijd te zijn aangegaan. Steegmans hield zijn concurrenten Gerald CIolek en Oscar Freire een fietslengte voor.

Uitslag 21e etappe:
1. STEEGMANS Gert
2. CIOLEK Gerald
3. FREIRE Oscar
4. MC EWEN Robbie
5. HUSHOVD Thor
6. DEAN Julian
7. SCHUMACHER Stefan
8. FÖRSTER Robert
9. DUQUE Leonardo
10. HUNTER Robert
11. ZABEL Erik
12. BALLAN Alessandro
13. CANCELLARA Fabian
14. POZZATO Filippo
15. VALVERDE Alejandro
16. LEQUATRE Geoffroy
17. DE JONGH Steven
18. VELO Marco
19. FISCHER Murilo Antoniobil
20. PEREZ Ruben
21. LANCASTER Brett Daniel
22. ROSSELER Sébastien
23. ELMIGER Martin
24. EVANS Cadel
25. BICHOT Freddy

Klik hier voor de complete uitslag.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.