Stefan Schumacher betrapt op doping, AFLD bevestigt niet
maandag 6 oktober 2008 om 18:28

Stefan Schumacher betrapt op doping, AFLD bevestigt niet

Stefan Schumacher, die twee etappeoverwinningen behaalde in de Tour de France, is betrapt op CERA. De Duitser was door de AFLD een van de renners die erg in de gaten werd gehouden tijdens de Tour de France, maar het laboratorium van Châtenay-Malabry kon zijn schuld niet bewijzen met de urinestalen. Nu is het wel gelukt met behulp van de bloedstalen.

De positieve test werd verkregen door een combinatie van twee bloedonderzoeken, één in het laboratorium van Laussen en één van de AFLD, aldus L’Equipe.

Update 20.10
Zo juist werd bekend dat de AFLD niet kan bevestigen dat er CERA is aangetroffen in de bloedstalen van Schumacher, waardoor deze nog steeds onschuldig is.

Daarentegen komt zijn huidige ploegleider bij Gerolsteiner, Holzcer, met een verklaring naar buiten. “Tour-directeur Christian Prudhomme heeft aan mij bevestigd dat Schumacher doping heeft gebruikt.” Holzcer kondigt in zijn verklaring ook gerechtelijke stappen aan. “We zijn allemaal verraden door deze man. Ik zal proberen tot de laatste cent die ik heb, en met alle kansen die ik heb, hem gerechtelijk te laten vervolgen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.