Steven Kruijswijk: “Dan wordt het een mentaal gevecht”
foto: Sirotti
zaterdag 8 september 2018 om 10:17

Steven Kruijswijk: “Dan wordt het een mentaal gevecht”

Steven Kruijswijk staat momenteel in de Vuelta a España negende, de plek die hij in de editie van 2017 na drie weken bekleedde. Dit jaar heeft hij echter al de Tour de France in de benen. Tijdens het na-Tourcriterium van Etten-Leur in de aanloop naar de Spaanse rittenkoers kreeg hij alvast enkele wijze lessen toegestopt van Chris Froome, die vaker met dit bijltje hakte.

“Het is niet zo dat ik Chris Froome vaak spreek, maar laatst in Etten-Leur had ik het er met hem over”, zegt Kruijswijk in De Telegraaf. “Hij zei me dat ik conditioneel wel in orde zou zijn, maar dat het op een gegeven moment aankomt op de wil om weer drie weken lang af te zien en het maximale uit jezelf te halen. Dan wordt het een mentaal gevecht.”

Hij merkt dat het hem af en toe moeite kost, “maar het voordeel is wel dat deze grote ronde een stuk gemakkelijker is dan de Tour. Daar moet je elke dag gefocust zijn en vooraan willen zitten. In de Vuelta kun je nog weleens op het laatste moment naar voren rijden en dan komt het ook goed.”

Tijdrit
Kruijswijk hoopt dat hij dit niveau kan doortrekken tot morgen en dat hij dinsdag ten opzichte van de klimmers wat kan terugpakken in de tijdrit over 32 kilometer van Santillana del Mar naar Torrelavega. “Er komt daarna ook nog veel klimwerk aan. Hopelijk kan ik dan wat meer laten zien dan alleen de schade beperken.”

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
8 september 2018 10:35
Normaal gesproken vallen Herrada, Izagirre en Gallopin nog uit de top tien. Dan staat Kruijswijk 6e. Yates, Quintana en Lopez zijn denk ik te sterk. Maar nog een top vijf notering in een grote ronde zou het heel knap zijn. Valverde, Uran en Kelderman zullen doorvoor de grootste uitdagers zijn denk ik.
  8 september 2018 11:20
  Zonder pech of ongelukken zie ik het ook wel zo gebeuren. Maar wellicht dat Buchmann na de tijdrit weer mee gaat doen voor top 5.
  8 september 2018 12:13
  Bij Ion Izagirre zou ik nog niet meteen tellen dat hij uit de top 10 valt. De tijdrit is in principe in zijn voordeel. Van de top 10 is hij 1 van de betere tijdrijders.
8 september 2018 10:35
Toch aardig van Froome. Ik hoop echt dat Kruijswijk het gaat redden!!
8 september 2018 11:25
Kruijswijk heeft natuurlijk al een Tour achter de rug. Handhaven in de top 10 zou al een mooie prestatie zijn.
  8 september 2018 21:40
  Maar Quintana, Valverde en Uran hebben de Tour gereden en staan hoger of net onder Kruijswijk jij het klassement.
  En ik denk dat de combi Tour - Vuelta niet perse nadelig is gezien de resultaten uit het verleden.
8 september 2018 11:26
Tja met de tour in de benen -waar hij zich nou ook niet bepaald verborgen heeft- vind ik hem hier prima presteren. Als je dan de comments leest zie je dat we in korte tijd verwend zijn geraakt aan de uitstekende prestaties en de verwachtingen inmiddels nog onrealistischer zijn dan ze al waren.
8 september 2018 12:58
Kruijswijk zei gisteren al een paar dagen niet de beste benen te hebben en komt toch nog steeds goed mee. Maar ik denk wel dat hij daardoor toch ergens een klapje gaat krijgen van het soort Bennett. Er zijn hier niet veel echt frisse mannen maar net genoeg om buiten de top 5 te vallen denk ik. Hoor dat Kelderman zich goed voelt. Daar verwacht ik nog wat van.
8 september 2018 16:17
Kruijswijk had in zijn “Tourvorm” deze Vuelta kunnen winnen
  8 september 2018 16:44
  +1 Het is goed dat Kruijswijk heeft bewezen dat hij goed kan zijn In De Tour, maar komende jaren mag hij wel weer voor De Giro Vuelta gaan: een podium en heel misschien winst zijn dan mogelijk.
  8 september 2018 21:30
  Het is nog niet afgelopen, dinsdag na de tijdrit weten we hoe hij er dan voorstaat en wat er nog mogelijk is.
9 september 2018 15:18
Top van Froome, horen we graag.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.