dinsdag 16 mei 2017 om 21:44

Steven Kruijswijk: “Ik kon vandaag niet harder”

Voor Steven Kruijswijk verliep de tijdrit naar Montefalco niet zoals gehoopt. Hij moest twee minuten en 43 seconden toegeven op winnaar Dumoulin. “Het was lastig, zeker na afgelopen weekend”, vertelde Kruijswijk na afloop.

Hij merkt dat de absolute topvorm ontbreekt. “Wanneer je echt goed bent, dan rij je jezelf helemaal naar de klote. Dan heb je op een of andere manier toch nog een goed gevoel. Maar ik had vandaag niet het gevoel dat ik de power had om door te trekken”, aldus Kruijswijk. “Ik hoop dat ik komende weken toch dat goede gevoel ga krijgen. Zeker in de bergen. Je moet nu niet bij de pakken neerzitten. Daar is het nu te vroeg voor. Ik ga het zeker nog niet opgeven.”

RIDE Magazine
44 Reacties
Sorteer op:
16 mei 2017 21:56
Kop op, nog niks is gespeeld. Hopen op een sterke 3de week.
En anders maar in dienst van Dumoulin en Mollema - NL combine wil ik zien
16 mei 2017 21:57
Ik hoop het voor jou ook. Daarnaast je moet het zo zien je zitten rondom de renners Yates/Pinot/Quintana en net achter Mollema/Zakarin/Nibali. Zo slecht was het niet jongen. Hoop en hop erop knallen.
16 mei 2017 21:58
Helaas helaas. Je ziet het aan hem. Steven mist de mojo in deze sterk bezette Giro. Hopelijk kan hij nog wel een leuke bijrol spelen in het hooggebergte, maar meer zit er niet meer in voor deze aardige gast.
16 mei 2017 21:59
Als niet-toprenner (= wielerprutser) weet ik natuurlijk niet hoe het goede gevoel van een prof voelt, maar als ik dit filmpje bekijk zie ik niet iemand die er erg in gelooft dat hij die benen ergens achter een struik of op een hellinkje gaat vinden. Kan dat überhaupt als de voorbereiding niet goed was? Hakken de valpartijtjes er (psychisch) in? Mocht het lukken kan het nog steeds spannend worden.
16 mei 2017 21:59
Zijn tijdrit vandaag is vergelijkbaar met vorig jaar. Hij heeft de pech dat er nu al een zware bergetappe is geweest en dat het niveau net iets hoger is. Maar het is nog steeds mogelijk dat hij volgende week hetzelfde niveau haalt als afgelopen jaar en dan is het podium prima mogelijk.
16 mei 2017 22:01
Zolang hij in de derde week maar beter hersteld dan de rest.
16 mei 2017 22:04
Evenaring van zijn vierde plaats gaat zo al lastig worden, laat staan podium. Kan me voorstellen dat hij niet zoveel moraal heeft als hij moet rijden voor plek 6 terwijl hij vorig jaar de Giro kon winnen. Een mooie ritzege in de slotweek zou zijn Giro nog glans kunnen geven. Wellicht dat Nibali even de benen stil houdt als Steven aanzet als goedmakertje.
16 mei 2017 22:15
Het is toch wel droevig om Kruijswijk zo te zien. Hij lijkt inderdaad niet echt het geloof te hebben. Er werd voor de Giro gezegd dat vorig jaar wel eens een loden last kon worden voor Steven, ik vraag me af of dat nu ook meespeelt, het contrast met vorig jaar toen alles mee zat tot de beruchte val maakt het ontbreken van topvorm natuurlijk wel een stuk pijnlijker.
Hopelijk vindt hij nog de benen voor de laatste week. Want een Kruijswijk op de pedalen in Crushweek is wel altijd heerlijk om naar te kijken. Ook in de jaren dat hij 'slechts' een gewone top 10 renner was, heb ik er altijd van genoten.
16 mei 2017 22:16
Hij heeft ook de pech dat er vroeg in de Giro al met minuten gesmeten wordt. Hij moet het toch van het 2e deel hebben. En de vorm is helaas net iets minder. Het is allemaal niet superslecht, maar er was op meer gehoopt.
16 mei 2017 22:18
Steven moet, als hij morgen de benen heeft, in de aanval. Zaterdag ook, zondag ook, dinsdag en de rest van de volgende week ook zodr hij kans ziet of creert. Een etappeoverwinning zou geweldig zijn, dan maar 15e worden in het eindklassement. Lijkt me nogal onwaarschijnlijk dat en Quintana en Dumoulin en Pinot en Mollema en Nibali, zo'n slechte dag krijgen, dat ze allemaal minuten verliezen. Kortom: je rijdt nu gewoon voor maximaal plek 5 ofzo denk ik. Dus ja, je bent al een keer 8e, 7e, 4e geworden, maar nog geen rit. Ga ervoor Stevie, jammer van je matige eerste week, maar gedane zaken nemen geen keer. Vechten voor een ritoverwinning en dan maar kijken waar je uitkomt.
16 mei 2017 22:19
Steven zal ongetwijfeld in de derde week weer tot de sterkste klimmers behoren, maar inmiddels is het nog maar de vraag of dat voldoende zal zijn voor het podium. Elke keer als ik hem zo mee zie rijden in plaats van de koers zie bepalen, moet ik weer aan die sneeuwwand denken. Steven zelf ook, heb ik het idee.
16 mei 2017 22:22
Blijft een goeie en uiterst sympathieke gast die nu helaas niet de vermogens trapt die hij in zich heeft. Ben bang dat die valpartijen toch teveel energie gekost hebben. Verwacht wel dat Steven minder verslechtert in het verdere verloop dan de meeste andere renners.
16 mei 2017 22:23
Kom op Kruijswijk!! Wanneer de rest verzwakt sta jij paraat de volgende week!
16 mei 2017 22:33
Redelijk verschil met vorig jaar, toen reed hij veel meer ontspannen. Hij wil te graag, het is te veel ‘moeten’, en dan lijkt er een verkramptheid op te treden. Dat is natuurlijk altijd het risico van zoveel focus op één wedstrijd. Als hij zich weet te herpakken, -en hij is wel een doorzetter-, kan hij misschien richting top5 volgende week. Podium wordt wel heel erg lastig.
16 mei 2017 22:36
Lijkt inderdaad te lijden onder de val van vorige week en die van vorig jaar. Jammer, want een achterstand van 2,5 minuut is in de laatste week best "speelbaar" voor een Kruijswijk zoals we die de afgelopen jaren zagen. Het podium kan dus nog.
Kom op Steven, brede schouders eronder en gaan!
16 mei 2017 22:38
Hij klinkt me opvallend neerslachtig. Hij heeft inderdaad zijn mojo (nog) niet gevonden maar het voelt alsof hij de verwachtingen voor zichzelf gewoon te hoog legt. Oa. (al is dit natuurlijk psychologie van de koude grond) die val in Yorkshire en natuurlijk vooral de gevolgen daarvan, lijken hem onzeker(der) gemaakt te hebben. Kop op joh! Die tijdrit was niet super maar voor Kruijswijk toch gewoon redelijk gemiddeld. Ik zal u voorspellen: In de laatste bergrit rijdt Steve de-er-in-de-derde-week-langzaam-doorheen-zakkende Mollema van het podium. Sweet and sour tegelijkertijd!
16 mei 2017 22:52
Statistisch gezien weet je gewoon dat de kans dat ze alle drie een top Giro afleveren heel klein is. Er vallen altijd favorieten weg of tegen en nu lijkt het erop dat Kruijswijk een tegenvaller heeft/is. Tegelijkertijd is de strijd alles behalve gestreden, als zijn kwaliteiten nog boven komen drijven is hij misschien wel de lachende derde.
16 mei 2017 22:53
Ik verwacht niet dat Kruijswijk beter gaat worden. Valpartij Yorkshire, valpartijtjes in de Giro zorgen gewoon voor onnodig energieverlies en een bad vibe. Die energie krijgt hij niet meer terug. Die bad vibe wordt geen good vibe als je de energie niet hebt. Jammer.

Daar komt denk bovenop het besef dat hij vorig jaar in een vrij matig bezette Giro het had kunnen doen, maar dat die kans wellicht nooit meer zal voordoen.

Hopelijk lukt het om te focussen op de Vuelta, anders volgend jaar nog eens proberen. Vertrouwen op doen is misschien het verstandigste om te doen.
16 mei 2017 23:00
Ik zie hem sowieso top 10 rijden, net als Mollema en Dumoulin.
Is volgens mij lang geleden dat er 3 landgenoten top 10 reden in een grote ronde.
16 mei 2017 23:02
Hij heeft natuurlijk valpartijen gehad in zijn voorbereiding en tijdens de GIRO. Dat heeft zeker invloed, maar het beter herstellen dan de rest zal zeker plaatsvinden. Bij de koninginnenrit met 3 monster cols kunnen de verschillen echt oplopen in dikke minuten. Hopelijk komt Kruijswijk deze week goed door en wint die zelfs wat tijd terug. En rijdt die een geweldige eindweek net als de afgelopen 2 jaar, want zelfs het roze is niet ver.
16 mei 2017 23:06
Tjonge, die derde week van Kruijswijk begint in de reacties bijna mythische proporties te krijgen. Maar misschien valt ook die een beetje tegen.
16 mei 2017 23:08
Die valpartijen zijn misschien wel funest, maar een ritzege zit er zeker nog in. Vorig jaar vier keer tweede geloof ik en een ondankbare vierde plaats GC. Desalniettemin heeft Kruissie de regio boven Garda en de Dolomieten nodig om te excelleren. Dat is zijn terrein. Ik zeg doen!Klasbak!
16 mei 2017 23:21
Voordeel is dat hij wel wat meer speelruimte kan krijgen... de top 3 kan tenslotte niet overal op reageren. En laten we eerlijk zijn, het was niets eens zo heel slecht vandaag ten opzichte van zijn directe concurrenten. Ik zie er nog wel een aantal aan de constante druk onderdoor gaan de komende weken.
16 mei 2017 23:22
Slappe hap die ploegleiding ze moeten duidelijke beslissingen nemen Gesink en Bennet meenemen voor Giro!
Waarom gaat Vandebroeke mee? Ook hij moet zijn plaats verdien anders niet opstellen Boom idem.............
16 mei 2017 23:31
Wat Dick H. zegt ; de 3e week en mythische proporties alhier valt al dagen/weken op. Ja zelfs al enkele jaren. Herhalend posten e/o napraten van een gegeven. Maar wat is het waard? Zijn er niet meer toppers met de 3e week als beste week? Voorbeelden uit de diverse grote rondes te over! Heeft met herstel en toch ook zeker de voorbereiding te maken.
Een ronderenner die voor podium gaat, moet toch een zodanige degelijke voorbereiding (diverse stages en keuze veel of weinig koersdagen)kunnen maken dat je vrijwel alle dagen in deze drie weken top behoort en ook kan zijn.
Pech en tegenslag en vallen/herstel hier buiten beschouwing gelaten.
Vermoedelijk gaat ook dit jaar weer de best voorbereide en uiteraard meest getalenteerde renner de winnaar worden. Zou Tom Dumoulin ook niet onder deze criteria kunnen vallen?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.