dinsdag 16 mei 2017 om 21:44

Steven Kruijswijk: “Ik kon vandaag niet harder”

Voor Steven Kruijswijk verliep de tijdrit naar Montefalco niet zoals gehoopt. Hij moest twee minuten en 43 seconden toegeven op winnaar Dumoulin. “Het was lastig, zeker na afgelopen weekend”, vertelde Kruijswijk na afloop.

Hij merkt dat de absolute topvorm ontbreekt. “Wanneer je echt goed bent, dan rij je jezelf helemaal naar de klote. Dan heb je op een of andere manier toch nog een goed gevoel. Maar ik had vandaag niet het gevoel dat ik de power had om door te trekken”, aldus Kruijswijk. “Ik hoop dat ik komende weken toch dat goede gevoel ga krijgen. Zeker in de bergen. Je moet nu niet bij de pakken neerzitten. Daar is het nu te vroeg voor. Ik ga het zeker nog niet opgeven.”

RIDE Magazine
44 Reacties
Sorteer op:
16 mei 2017 23:55
Niet in absolute topvorm, maar ook zeker niet slecht. Het deelnemersveld is gewoon een stuk sterker dit jaar. Hopelijk kan ie pieken in de laatste week.
17 mei 2017 00:06
Ik zie een enorm verschil in beleving tussen de heren Quintana en Thomas enerzijds en Kruijswijk/Jumbo anderzijds:

Quintana haalt zijn schouders op en meldt lichtvoetig dat "we ons gaan herpakken". Thomas had zijn schouder uit de kom maar vecht zich vandaag knap terug met een uiterst knappe tweede plaats.
Bij Jumbo praten ze "over de dag van morgen doorkomen"....

Steven kan nog steeds de Giro winnen. Maar dan bij een andere ploeg waar ze hem wel op scherp krijgen.
17 mei 2017 00:34
@simplex Uiteraard zijn de verwachtingen te hoog voor die laatste week. Maar het komt wel zeker ergens vandaan, zie de Giro's vóór die van vorig jaar. Ik verbaas me meer over de neerslachtigheid bij Kruijswijk én de ploeg. Hij doet eigenlijk precies hetzelfde als de afgelopen jaren en toch lijkt het alsof ie op een begrafenis is geweest. Misschien dat Steve iets onder de pet houdt (weet ik veel, een gebroken/gekneusde rib of zoiets dergelijks) maar het lijkt alsof ze vorig jaar als ijkpunt nemen qua verwachtingen en dat lijkt me gezien het deelnemersveld niet heel eerlijk. . Dan gaat het sowieso tegenvallen (+ de problemen uit yorkshire en de eerste week) en lijkt het me eerder een mentale kwestie waar ook @bettinwel hierboven naar refereert. Ik bedoel dat realistisch gezien, gekeken naar het verleden (en ik weet garanties in het verleden....) de Top5 en misschien zelfs het podium nog mogelijk zijn voor Kruijswijk maar dan moet hij en de ploeg er wel in geloven!!
17 mei 2017 00:37
Ik hou op zich wel van optimisme hoor. Maar ik zie de Kruijswijk van dit jaar absoluut niet meer op het podium komen. Top tien misschien. Ik heb eerder het idee dat hij aan het verslechteren is in plaats van langzaam beter worden. Ik hoop dat hij alsnog de goede benen vindt maar deze jongen lijkt te veel aangeslagen om nog een hoofdrol te gaan spelen.
17 mei 2017 01:28
niet slecht maar ook niet goed is het niveau op dit moment. Er is nog een hoop tijd, maar het kan lonen om naar secundaire doelen te gaan kijken: etappe winst via een vroege vlucht lijkt me mooi. (moet hij nog wel een paar minuten verliezen, anders laten ze hem ook niet zo maar rijden)
Later dit jaar verder natuurlijk nog een kans voor Steven, al is de Vuelta nog nooit gelukt...
17 mei 2017 07:30
@bettinwel: inderdaad dat is de typische Nico Verhoeven mentaliteit die nu kennelijk in de hele kern van de ploeg is doorgedrongen. Ploeg zonder durf en met zijn allen voor een kopman die het gewoon laat afweten als we heel eerlijk zijn. Is er een plan B??? Of gaan we met 8 man voor een top 15 klasserig rijden?
17 mei 2017 08:07
Ik heb het gevoel dat de verwachting bij hem zelf ook te hoog was en dat hij daarom nu total niet meer gemotiveerd rondrijd omdat hij al tijd verloren heeft. Denk dat het eerder een mentale kwestie is dan verkeerde voorbereiding
17 mei 2017 08:37
Makkelijk he van de zijlijn aangeven waar het aan ligt pff geniet nou eens van deze luxe met drie Nederlanders in de top 10 . Ik snap al die negativiteit niet. Straks staan jullie allemaal op de banken als hij plots begint aan te vallen.
Ik noem het ook wel azijn pissers oftewel lotto nl jumbo bashers , echt vreselijk zonde dat jullie niet kunnen genieten van een stukje topsport in optima forma!!
17 mei 2017 08:56
erikboxem - 17 mei 2017 om 08:37
Het gaat in dit topic specifiek over Kruijswijk, vandaar de reacties daarop.
Er zijn allerlei soorten "genieters", ook genieters die alleen genieten en reageren wanneer iemand van hun favoriete ploeg een puike prestatie neerzet, best begrijpelijk.

Overigens zou Kruijswijk met de vorm van vorig jaar, zich in deze Giro moeiteloos handhaven en zeker meestrijden voor een podium plek.
17 mei 2017 09:18
Helaas heeft Kruijswijk niet de vorm van vorig jaar. Misschien komt hij er doorheen en gaat het in de laatste week beter, maar volgens mij heeft het niets met het team of de mentaliteit te maken.
17 mei 2017 09:25
Heel eerlijk? Kruijswijk is geen absolute toprenner. Hij komt gewoon simpelweg te kort. Of vinden jullie hem voor bepaalde etappes de absolute topfavoriet? Ik niet. Zeker met dit deelnemersveld dreigt Kruijswijk helemaal ondergesneeuwd (leuke woordspeling) te raken. Ik zou het liever ook anders zien. Vorig jaar was de hele top 4 van nu niet eens aanwezig.
17 mei 2017 09:30
Ook Johan Cruijff speelde wel eens een slechte wedstrijd, alleen had hij dan nog 10 medespelers die er ook wat van konden en wonnen ze nog. Steven is jammergenoeg niet in goede doen en dat gaat ook niet meer gebeuren, denk ik. Te angstig op de fiets, niets gaat vanzelf, lijkbleek bij de beklimmingen, te hoge verwachtingen enz, enz, voeg daarbij dat hij in tegenstelling tot Cruijff geen geweldige medespelers heeft, hoewel Tankink en Clement hun stinkende best doen en zie daar, een verloren wedstrijd. Volgend jaar nieuwe kansen en dan Bennet en Roglic mee!
17 mei 2017 09:47
Als ik dit zo zie, heeft Kruijswijk nu vooral een hele goede coach nodig. Of Jantje dat kan leveren? Ik hoop dan geloof ik nu maar meer op Clement en Tankink.
17 mei 2017 09:47
Grappig dat sommigen hier denken dat het mentaal is. Hoe weten jullie dat? Hij heeft niet de vorm van 1 en 2 jaar geleden, die klappers zijn 'm niet in de koude kleren gaan zitten. Had na Yorkshire serieus last van z'n ribben, kwam die klap aan de voet van Etna nog overheen. Was volgens velen hier ook belachelijk dat ie voortijdig stopte. Ligt nu ineens aan het deelnemersveld. 2 jaar terug was hij een van de weinigen die Contador kon volgen, vorig kon niemand hem volgen. Laat me niet lachen, de Steven van vorig jaar zou zij aan zij met Quintana de Blockhaus zijn opgereden.
17 mei 2017 10:03
Bobby Solo - 17 mei 2017 om 09:47
Er zit nu veel meer druk op dan in het verleden, immers na zijn sterke optreden van vorig jaar heeft hij een verbeterd contract gekregen en zou er een ploeg om hem heen gebouwd worden en dat alles gericht op de Giro.
Als er dan zaken tegen zitten, sluipt de onzekerheid er al snel in, de Kruijswijk van vorig jaar glom van het zelfvertrouwen, nu verkrampt hij.
Hij is beslist, met Poels, de beste NL klimmer, hopelijk herpakt hij zich en kan wellicht nog een mooie rit winnen!
17 mei 2017 10:05
Soms zit het mee en soms zit het tegen.
Niet wanhopen Steven , van nu af aan is het tijd voor het eerste.
17 mei 2017 10:18
Lol opeens zeggen renners dat kruijswijk niet kan klimmen dan ben je e het blind. Zonder valpartijen reed hij afgelopen zondag gwn mee met quintana. Ik verwacht kruissie zeker nog jn de laatste week.
17 mei 2017 10:52
@mollema
Iedereen kan klimmen, zet een marathonloper op een fiets en hij rijdt binnen anderhalf uur de Ventoux op maar zoals Steven klom naar blokhut was pijnlijk om te zien, alle souplesse ontbrak en blijf niet aanvoeren dat ie is gevallen, hij was niet de enige. Sagan ging veeel harder onderuit.
17 mei 2017 11:17
Oh wat zou ik deze jongen graag een flinke portie ‘goed gevoel’ geven. Het is hem zo gegund! Het zijn allemaal speculaties waar het aan zou liggen maar uiteiendelijk weten we het niet. Het is allemaal zo makkelijk vanaf de zijlijn maar doe maar eens, je vorm hervinden, vertrouwen terug krijgen, je herpakken en herstellen van valpartijen etc... Mijn respect is en blijft heel groot voor deze jongen ongeacht de uitslag. En ineens van je plan afwijken en voor etappes gaan vergt een enorme omschakeling, menig renner heeft al aangegeven dat het niet zo simpel werkt. Bovendien is het nog te vroeg om een goed klassement uit te sluiten. Alle goeds voor Steven en de rest van de ploeg toegewenst en ik hoop dat zijn supporters ook blijven supporteren in, zoals nu, moeilijkere tijden. En laten we hopen dat hij zich samen met de ploeg in de derde week beter gaat voelen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.