Stijn Devolder (40) zet punt achter zijn carrière

maandag 4 november 2019 om 15:00
Stijn Devolder (40) zet punt achter zijn carrière

foto: Cor Vos

Stijn Devolder heeft besloten te stoppen met wielrennen, meldt Het Nieuwsblad. De inmiddels 40-jarige Devolder was het voorbije seizoen nog rechterhand van Mathieu van der Poel bij Corendon-Circus. Ook reed hij in de nadagen van zijn loopbaan met Wout van Aert. Devolder won tijdens zijn carrière twee keer de Ronde van Vlaanderen.

Devolder had nog lang gehoopt dat hij in 2020 het BK in Anzegem kon rijden, maar nu hij geen nieuw contract krijgt bij Corendon-Circus heeft hij besloten te stoppen als profwielrenner.

Nieuwe loopbaan buiten de koers
“Het is tijd om afscheid te nemen en aan iets anders te beginnen. Ik kan niet eeuwig blijven doorgaan. De beslissing om te stoppen valt me nu makkelijker dan enkele jaren geleden. Toen zou ik achtergebleven zijn met het gevoel: ‘Had ik nog maar een paar jaar…'”, zegt Devolder tegen HLN.

“Ik heb altijd geweten wat ik ging doen na mijn carrière. Ik heb altijd een passie gehad voor landbouwmachines. Daar wil ik nu mijn beroep van maken. Ik zie het als een nieuwe uitdaging. Dus word ik loonwerker”, aldus Devolder. “Er zijn verschillende contacten. Die weeg ik nu eerst een beetje af. Een combinatie met een job of functie binnen de wielerwereld ziet er niet meteen in. Toch niet in de eerste jaren. Ik wil zelf nog wel wat met de fiets rijden. Puur als ontspanning.”

Achttien jaar prof
De loopbaan van Devolder heeft achttien jaar geduurd. In 2001 was hij al stagiair bij Mapei-Quick Step, waarna hij bij Vlaanderen-T-interim (tegenwoordig Sport Vlaanderen-Baloise) zijn debuut maakte in het profpeloton. Vanaf 2004 reed hij vier seizoenen bij US Postal en Discovery, waarna hij tekende bij Quick-Step. Via Vacansoleil-DCM belandde hij bij RadioShack, dat overging in Trek-Segafredo.

In 2017 deed hij een stapje terug naar het ProContinentale Véranda’s Willems-Crélan. Zijn laatste profseizoen koerste Devolder voor Corendon-Circus. In 2008 en 2009 maakte ‘Volderke’ furore met overwinningen in de Ronde van Vlaanderen. Daarnaast was de klassiekerspecialist drie keer de beste op het Belgisch kampioenschap op de weg. Ook werd hij twee keer nationaal kampioen tijdrijden.

Eerder vandaag werd ook al bekend dat Tom Meeusen vertrekt bij Corendon-Circus. Hij gaat naar Group Hens-Maes Containers.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair