Strijdbare Gesink na mislopen ritzege: “Ik blijf ervoor knokken!”
foto: Sirotti
dinsdag 24 juli 2018 om 18:19

Strijdbare Gesink na mislopen ritzege: “Ik blijf ervoor knokken!”

Robert Gesink streed vandaag nadrukkelijk om de ritzege. De klimmer reed lange tijd vooruit op de slotklim, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in onder meer ritwinnaar Julian Alaphilippe. De LottoNL-Jumbo-renner eindigde als zesde in Bagnères-de-Luchon, maar blijft tegenover de camera van de NOS strijdbaar. “Ik denk dat ik slim heb gereden en mijn benen heb gespaard. Het gaat een keer lukken!”, blijft de Varssevelder ambitieus.

Gesink wilde aanvankelijk helemaal niet mee sluipen met de vlucht van de dag. “Het duurde honderd kilometer voordat ze weg waren. Aangezien iedereen gaar was, besloot ik om één keer mee te springen. Uiteindelijk heb ik mijn benen gespaard, en probeerde ik te anticiperen op de explosie van mannen als Adam Yates.”

“Uiteindelijk gaat het erom om rustig te blijven. Het gaat om kleine dingetjes, zoals niet teveel met je snufferd in de wind zitten. Ik moet iets meer afwachtend koersen, zodat je er een keer heen kunt poefen. Ik weet het: ik ben vaak enthousiast. Maar het gaat een keer lukken, Ik blijf ervoor knokken!”, zo laat hij weten.

Gesink kijkt dan ook uit naar de komende dagen. “We zitten als ploeg in de goede flow. Onze klassementsmannen doen het namelijk ook goed”, zo sluit de Nederlander af.

RIDE Magazine
40 Reacties
Sorteer op:
24 juli 2018 19:25
Gesink is de Nice Guy van het peloton en iedereen gunt hem een ritzege, maar niemand geeft t hem. Ze kunnen moeilijk even ergens een minuutje afstappen voor genoeg marge.
24 juli 2018 19:28
Caruso en pozzovivo waren uiteindelijk niet vooraan. Dat ze niet meereden lag vermoedelijk aan hun vorm
24 juli 2018 19:29
@bikepure
Hij blijft gewoon in een strak tempo doorrijden. Nogmaals, Gesink is geen 'slimme' coureur, zelfs in zijn goede dagen reed hij regelmatig met alle favorieten in z'n wiel... maar toen reed hij er ook nog wel eens eentje af.
24 juli 2018 19:33
Wielerflits logica: je moet aanvallen, anders ben je een laffe renner maar dat mag niet mislukken, want dan ben je een sukkel
24 juli 2018 19:35
@kirsipuu: Wel een aardige samenvatting van de reacties :)
24 juli 2018 19:38
Gesink heeft gewoon straf gereden. Maar in zo’n grote kopgroep is de kans groot dat er een renner bijzit die hem aftroeft in de finales.
Morgen zullen we zien of ie nog iets waard is voor kruiswijk
24 juli 2018 19:39
@Kirsipuu geen speld tussen te krijgen:-)
24 juli 2018 20:34
Eens met Bikepure, hij kan idd niet op de manier van Yates wegrijden, maar 2 klimmen op alles rijden is kansloos. Hij zou t op de manier moeten doen zoals Dumoulin 3 jaar (?) terug zijn etappe berg op won, eerste klim op reserve en rustig tempo, niet steeds reageren op demarrages maar gewoon tempo waarbij nooit ver achterblijft. En dan je moment zoeken het liefst net voor de slotklim. Is niet gemakkelijk, maar wachten tot een van die Fransen van de derde rij demarreert, wachten tot ie terug gehaald wordt, volgende Fransoos laten gaan, wachten tot het moment dat ie terugwappert en dan vanachter uit vol er over heen. En dan hopen dat ze naar elkaar kijken
24 juli 2018 20:59
Hij blijft ervoor knokken, dus hij denkt deze Tour nog een kans te krijgen ?
Volgens mij heeft hij vandaag toch aardig wat kruit verschoten.
24 juli 2018 20:59
TLJ attractief bezig maar Gesink met groep van 47 weg? Als hij wint heb ik ongelijk maar met Kruijswijk en Roglic en hun klassement denk ik dat hij zijn energie beter gespaard had ivf zijn klassementsrenners.
24 juli 2018 21:10
Gesink rijdt mijns inziens een toptour op een manier waarop hij nog lang mee kan. Volgend jaar weer mee in dezelfde dubbelrol zeg ik.
24 juli 2018 21:14
Ik heb genoten van Gesink. Hij heeft gereden op de manier zoals hij de meeste van overwinningen heeft geboekt. Zo werkt dat.

Voor zijn doen heeft hij zich al heel erg ingehouden in de beginfase van de ontsnapping. Hup Gees, morgen gewoon weer proberen.
24 juli 2018 22:12
ach ja Ooit Gesink...ooit..
24 juli 2018 22:48
Hah, wat @kirsipuu zegt :)

Ik vind het elke keer weer mooi om te zien hoe Gesink ervoor strijdt. Hij zit tegenwoordig helaas gevangen in zijn eigen beperkingen. Geen straffe punch en niet meer het tempo om de tweederang er (allemaal) af te rijden. Dat maakt het ook frustrerend om naar te kijken, zeker gezien de belofte van "vroeger". Toch alle respect, er zijn er die voor minder de fiets allang aan de wilgen hadden gehangen.
24 juli 2018 22:58
Respect voor Gesink , maar in deze fase kan hij van groter belang zijn voor zijn team door in het peloton te blijven. Hij zal toch zelf ook wel beseffen dat de "oude" Gesink niet meer bestaat en dat hij vrijwel kansloos is als rittenkaper. Slim vond ik hem vanmiddag zeker niet koersen door geregeld op kop te sleuren en demarrages in de kiem te smoren. Anderen vinden hem al lang geen "gevaar" meer, Het hele peloton ziet zijn verval, al blijft mijn respect, hoewel het bijna aanvallen tegen beter weten in is.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.