Sven Nys: “Ik moet vooral rustig blijven”
zondag 4 oktober 2009 om 19:03

Sven Nys: “Ik moet vooral rustig blijven”

Veelvraat Sven Nys, de laatste jaren toch de beste renner van het veldrijden, gaf vandaag op tijdens de wereldbeker in Treviso. De Belg kende nog een aardige start maar werd naarmate de wedstrijd vorderde steeds slechter en halverwege kneep de Belgisch kampioen de remmen toe.

Nys tegenover Sporza over zijn teleurstellende rit: “Ik had meteen het gevoel dat het niet ging, dan moet je je daarbij neerleggen. Ik reed op karakter, want ik had geen macht. Volgens mij rijd ik op training sneller dan tijdens de wedstrijd. Ik moet nu vooral rustig blijven, want alles lijkt wel in orde te zijn. Ik heb ervaring genoeg om niet te panikeren, maar ik hoop wel snel weer de oude te zijn.”

“Het wereldbekerklassement? Ja, dat geef ik nu al op. Er zaten ook niet zo veel punten meer in. Ik heb vandaag opgegeven omdat ik steeds slechter werd, maar ik kom hier wel uit. Als mountainbiken de oorzaak is van deze mindere vorm, dan is dat maar zo. Daar heb ik geen probleem mee, want ik heb op de mountainbike veel plezier gehad.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.