Sweeck zat op de limiet bij val: “Daarom maak ik die fout”

zondag 8 december 2019 om 16:35
Sweeck zat op de limiet bij val: “Daarom maak ik die fout”

foto: Cor Vos

Laurens Sweeck baalt van zijn valpartij in de Superprestige van Zonhoven. Daardoor kon de kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal niet meestrijden om de overwinning. Toon Aerts zette vlak voor de Kuil van Zonhoven druk en won. “Ik werd onder druk gezet door Toon en ik zat op de limiet”, aldus Sweeck in het flashinterview.

Aerts wilde met een voorsprong beginnen aan de laatste Kuil van Zonhoven. Op dat moment reden de twee koplopers al een paar rondes samen op kop. “Het gaatje met Toon wilde ik dichten door vol in de kuil te duiken. Er was een kleine afsprong en daar blokkeerde mijn voorwiel in het zand. In een fractie van een seconde lag ik opeens op de grond”, beschrijft Sweeck zijn val. “Ik lag redelijk zacht. Het was geen harde smak, maar de overwinning was wel gaan vliegen.”

Sweeck weet niet of hij een eventuele sprint gewonnen had van de Belgisch kampioen. “Ik kan dat niet zeggen, maar het was een supermooie finale geweest. We zaten op de limiet en het ging van kleine foutjes afhangen. Ik maak spijtig genoeg een grote fout. Ik zat à bloc en maak daarom die fout”, aldus de geboren Leuvenaar.

“Ik ben nu twee keer tweede dit weekend”, zegt hij. “Het is frustrerend dat ik iedereen al geklopt hebt, maar dat Mathieu mij dan klopt. Nu klop ik ze dan niet. Het is jammer dat ik die zege niet kan pakken, maar ik ben tevreden met mijn weekend.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.