‘Tadej Pogacar haalt seizoensstart een week naar voren’
foto: Cor Vos
dinsdag 10 januari 2023 om 19:34

‘Tadej Pogacar haalt seizoensstart een week naar voren’

Tadej Pogačar (24) gaat zijn seizoensstart naar voren halen. Dat melden bronnen aan La Gazzetta dello Sport. De kopman van UAE Emirates zou aanvankelijk zijn seizoen beginnen in de UAE Tour, maar mogelijk gaat hij een week eerder al van start in de Clásica Jaén Paraiso, een gravelkoers in Spanje.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Dat betekent dat Pogačar niet op maandag 20 februari, als de UAE Tour van start gaat, maar al op maandag 13 februari voor het eerst in koers verschijnt in 2023. Het zou voor het eerst sinds 2020 zijn dat de tweevoudig Tourwinnaar zijn seizoen niet start in de WorldTour-koers in de Verenigde Arabische Emiraten.

De Clásica Jaén Paraiso wordt dit jaar pas voor de tweede keer verreden. Afgelopen jaar was Alexey Lutsenko de eerste winnaar in Andalusië, na een koers van 187 kilometer met daarin meer dan 3.000 hoogtemeters en bijna 40 kilometer aan onverharde wegen. Dat Pogačar op grindwegen goed overweg kan, liet hij vorig jaar zien door Strade Bianche solo te winnen.

Wedstrijdprogramma

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.