Pogacar herstelt van coronavirus, UAE Tour komt niet in gevaar
foto: Cor Vos
dinsdag 8 februari 2022 om 12:33

Pogacar herstelt van coronavirus, UAE Tour komt niet in gevaar

Tadej Pogačar kampte vorige week met een coronabesmetting. De Sloveen van UAE Emirates ging volgens de richtlijnen in isolatie, maar is inmiddels alweer lichtjes aan het trainen. De UAE Tour, zijn eerste koers van het seizoen, komt normaal gesproken niet in gevaar.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

UAE Emirates, de ploeg van de Tourwinnaar van 2020 en 2021, komt vandaag met een korte verklaring. “Tadej testte positief op het coronavirus en had milde symptomen. Volgens de richtlijnen, en in het belang van zijn gezondheid en die van de samenleving, onderging hij de verplichte isolatie- en herstelperiode voordat hij de lichte training kon hervatten”, laat teamarts Adrian Rotunno weten.

“Hij moet nog enkele laatste medische goedkeuringstests ondergaan, maar zou op schema moeten liggen om zijn voorbereiding op zijn eerste race van het seizoen, de UAE Tour, te hervatten.” De UAE Tour begint over iets minder dan twee weken op zondag 20 februari. Pogačar is de titelverdediger in de Verenigde Arabische Emiraten, nadat hij vorig jaar Adam Yates en João Almeida voorbleef in het klassement.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.