Team Ineos sluit vrouwenploeg niet uit
foto: Cor Vos
woensdag 1 mei 2019 om 16:25

Team Ineos sluit vrouwenploeg niet uit

Manager Dave Brailsford van Team Ineos sluit niet uit dat zijn team in de toekomst uitbreidt naar het vrouwenpeloton nu het de steun heeft van de steenrijke zakenman Jim Ratcliffe. Dat meldt Cycling Weekly.

Op de vraag of Ratcliffes steun zou kunnen leiden tot een uitbreiding naar het vrouwenpeloton, antwoordde Brailsford: “De realiteit van de hele situatie is dat de afgelopen tijd in het teken stond van het aanpassen van de kleding en de fietsen en het omzetten van alle merkuitingen. Dat was al een doel op zich.”

De komende tijd gaan ploeg en sponsor samenzitten om de toekomst te bespreken en wat daarin de mogelijkheden zijn, geeft Brailsford aan. Toen hem werd gevraagd of hij ertegen was om een vrouwenploeg te beginnen, antwoordde hij eenvoudigweg “nee”. Met een vrouwenploeg zou Team Ineos het voorbeeld volgen van Trek-Segafredo, Sunweb, Movistar en CCC.

Rood-zwart
Eerder vandaag presenteerde Team Ineos het tenue waarin het de komende periode koerst. Chris Froome, Geriant Thomas en Egan Bernal zijn voortaan te herkennen aan de kleurencombinatie rood-zwart. Een verandering van het oude shirt, dat grotendeels zwart was. Team Ineos draagt het tenue voor het eerst tijdens de Tour de Yorkshire.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.