Team RadioShack krijgt vorm
woensdag 19 augustus 2009 om 23:37

Team RadioShack krijgt vorm

Lance Armstrongs nieuwe team RadioShack begint langzaamaan vorm te krijgen. Op zijn twitter meldde de Amerikaan al twaalf renners onder contract te hebben, namen maakte hij nog niet bekend. Armstrongs manager Bill Stapleton, Bart Knaggs en Johan Bruyneel worden de eigenaren van de ploeg.

Stapleton maakte bekend dat de ploeg zoals verwacht gebouwd zal worden rond Armstrong en dat de Tour het hoofddoel zal zijn. De 7-voudig Tourwinnaar zal in mei waarschijnlijk de Tour of California rijden in plaats van de Giro en zal tevens vaker te bewonderen zijn in mountainbike wedstrijden, zoals de loodzware Cape Edic in Zuid-Afrika. Armstrong zal in tegenstelling tot dit jaar wel loon ontvangen van de ploeg.

Naast RadioShack zullen Livestrong, Nike, Sram, Giro en Trek in ieder geval co-sponsors van de ploeg worden, terwijl er daarnaast nog enkele Amerikaanse bedrijven in een verbintenis geïnteresseerd zijn. Hoe de naam van het team in 2010 exact zal luiden, is nog niet bekend. Stapleton benadrukte wel dat het team absoluut een Pro-Tour licentie wil: “Zeker weten, dat zal ons immers deelname aan de Tour garanderen wat voor ons zeer belangrijk is. Buiten dat denk ik dat we ook zonder Pro-Tour licentie in de grote wedstrijden kunnen uitkomen.”

Stapleton liet weten dat het team geïnteresseerd is in enkele renners van Astana: “Ja, er zijn renners daar die we graag willen hebben. Maar enkelen hebben nog doorlopende contracten, wat voor problemen kan zorgen.” Volgens de geruchten zouden Astana rijders Chris Horner, Levi Leipheimer, Gregory Rast, Tomas Vaitkus, Janez Brajkovic, Yaroslav Popovych, Haimar Zubeldia en Andreas Klöden de overstap naar het team maken, terwijl Sergio Paulinho al vast ligt. Interesse zou er ook zijn in Stijn Devolder (Quick Step), Alessandro Ballan (Lampre) en George Hincapie (Columbia).

Het continentale team Trek-Livestrong, met onder meer supertalent Taylor Phinney in de rangen, zal als opleidingsploeg voor RadioShack fungeren.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.