Telenet Fidea-manager Sven Nys: “Pidcock was te ambitieus voor ons”
foto: ©Photopress.be
Nico Dick zaterdag 1 september 2018 om 20:01

Telenet Fidea-manager Sven Nys: “Pidcock was te ambitieus voor ons”

Deze namiddag werd in het Sven Nys Cycling Center het Telenet-Fidea crossteam voor deze winter voorgesteld. Toptalent Tom Pidcock is er na één seizoen reeds vertrokken. “Wij konden hem niet bieden wat Team Sky hem bood. Maar we houden een goed gevoel aan zijn verblijf over.”  

Zeven profs telt het mannenteam van Telenet-Fidea. Teammanager Sven Nys rekent straks – het Europese winterseizoen start op 16 september op de Muur van Geraardsbergen – vooral op de Nederlanders Corné van Kessel en Lars van der Haar en de Belgen Toon Aerts en Quinten Hermans.

“Van der Haar nooit ter discussie”

Toon Aerts, Lars van der Haar, Corne van Kessel – foto: ©Photopress.be

Lars van der Haar (27) kende vorig jaar een mindere winter, maar Nys is nog steeds overtuigd van zijn talent. “Na zijn zege in Ronse sukkelde Van der Haar van de ene blessure in de andere”, vertelt Nys. “Niet gemakkelijk. Bovendien had hij het mentaal al niet gemakkelijk nadat ze hem tijdens zijn laatste jaar bij Giant-Alpecin te veel hadden laten koersen. Maar bij ons heeft Lars nooit ter discussie gestaan. Hij wordt nog steeds getraind door mezelf én Paul Van Den Bosch en heeft een goede zomer achter de rug.”

Van der Haar werd begin 2017 door Telenet-Fidea binnengehaald als kopman. Die rol is intussen overgenomen door de Belg Toon Aerts. “Maar als de Nederlander opnieuw op niveau is, kunnen die twee elkaar perfect aanvullen. Aerts in de iets lastiger crossen, Van der Haar op de snellere omlopen. Ik geloof nog rotsvast in zijn talent. En daarnaast hebben we nog Corné van Kessel -mister regelmaat- én zomerrevelatie Quinten Hermans als belangrijke back-ups. Ik wil dat mijn renners elke wedstrijd met ambitie aanvatten. Mét respect voor Van der Poel en Van Aert uiteraard. Maar we zullen er vooraf nooit van uitgaan dat we voor plaats drie rijden.”

Pidcock het hof gemaakt door Team Sky
Telenet-Fidea zag de voorbije zomer wel zijn goudhaantje Tom Pidcock vertrekken. Naar verluidt voelde de 18-jarige Brit zich nooit thuis in het team. “Flauwekul”, weerlegt Nys. “Vorige week kreeg ik nog een fles Whiskey cadeau als dank voor wat we het voorbije jaar voor hem gedaan hebben. Jammer genoeg hebben we hem inderdaad al na een jaar moeten laten gaan. De echte reden is dat wij onder geen beding in staat waren hem te geven wat hij in Groot-Brittannië aangeboden kreeg. Financieel zet hij een reuze stap voorwaarts en ook structureel wordt hij er volop in de watten gelegd. Wij zijn een team, hé. We kunnen minder focussen op één individu.”

Pidcock rijdt vanaf morgen de Ronde van Groot-Brittannië met Team Wiggins. In de winter heeft hij zijn eigen crossteam, vanaf volgende zomer zal hij uitkomen voor een ploeg die Team Sky voor hem uitzoekt, vertelt Nys. “We hadden hem graag nog bij ons gehouden, maar plots geraakte zijn transfer in een stroomversnelling. Wellicht niet toevallig nadat Team Sky naast Remco Evenepoel greep. Ik vermoed dat ze vanaf dat moment vol voor Pidcock zijn gegaan en hem een heel straf voorstel hebben gedaan. Al is dat laatste mijn persoonlijke mening.”

“Extra uitstraling”

Sven Nys – foto: ©Photopress.be

Toch houdt Nys geen slecht gevoel over aan de passage van Pidcock bij Telenet-Fidea. “Integendeel! Hij heeft het vorige winter als eerstejaarsbelofte uitstekend gedaan. Alleen het WK in Valkenburg was een tegenvaller. Maar voorts heeft hij ons alleen maar positieve publiciteit gebracht. En heeft hij ons team ook internationaal wat extra uitstraling gegeven. Alleen had het nog leuker geweest als de samenwerking langer had geduurd. Ach.. Eigenlijk was Pidcock iets té ambitieus voor onze ploeg.”

Telenet Fidea Lions 2018
Profs:
flag-be Toon Aerts (24)
flag-nl Lars van der Haar (27)
flag-nl Corné van Kessel (27)
flag-be Quinten Hermans (23)
flag-be Jim Aernouts (29)
flag-be Nicolas Cleppe (22)
flag-be Thijs Aerts (21)

Dames:
flag-be Ellen Van Loy (38)
flag-nl Fleur Nagengast (20)
flag-be Marthe Truyen (18)

19 Reacties
Sorteer op:
'Wij zijn een team, hé. We kunnen minder focussen op één individu' Psst,.. Nuyens, Zijlaard ...
Realistisch, hij kon Pidcock gewoon niet houden. Qua team is Telenet sterk, maar of dat genoeg is om een klassementscross te winnen?
Leest als een eerlijk commentaar.
Tsja, het geld van Sky is voor zo'n broekie interessanter dan de kneepjes van het vak leren van de meester zelf. Het is echt een andere tijd aan het worden.
  Ik verwacht niet dat Pidcock nog lang de hele winter zal crossen
MVDP gaat steeds meer begrijpen hoeveel voordeel hij heeft met zo'n vader. Hard werken, bescheidenheid, beroepsernst en niet continue die sociale media opzoeken.
  Want pidcock is niet bescheiden? Of werkt niet hard? Mvdp wordt juist voortdurend geroemd omdat hij doet waar hij zin in heeft. Kun je dat beroepsernst noemen?
  Zonder beroepsernst zou Mathieu Van der Poel niet presteren zoals nu.
Quote van Nys:
vanaf volgende zomer zal hij uitkomen voor een ploeg die Team Sky voor hem uitzoekt
Brrrrr...
Quote van Nys:
Bovendien had [Lars] het mentaal al niet gemakkelijk nadat ze hem tijdens zijn laatste jaar bij Giant-Alpecin te veel hadden laten koersen
Creating Memories...
  Wat bedoel.je? Het is toen in verschillende nieuwsberichten langs gekomen. Vd haar: wil pauze inlassen ivm voorbereiding cross seizoen en lichte blessure. Volgende bericht Giant die hem toch opstelt ronde deze tijd. Volgende bericht vd haar geblesseerd.
Het lijkt wel voetbal, die jonge renners die op hun 18e gouden bergen beloofd krijgen. Geen goede ontwikkeling, kwalijk van Lefevere en Sky.
  Lefevere heeft Evenepoel nooit veel geld beloofd, eigenlijk is net het tegendeel waar. Hij wou hem 1/2 jaar laten rijpen bij het team van Axel Merckx (Axeon), met de belofte dat hij dan naar QuickStep kon onder een nog te onderhandelen contract. Pas toen Sky afkwam met een contractvoorstel voor volgend jaar heeft Lefevere hem een gelijkaardig aanbod gedaan, uit angst om het talent te verliezen.
Pidcock rijdt een onopvallend seizoen op de weg. Hopelijk houdt hem dat nog enkele jaren in het veld om zich door te ontwikkelen zoals Van Aert en Van der Poel dat hebben gedaan.
Een beste vent de Nys, als je het mij vraagt
Eerlijk interview. Alleen de suggestie dat pidcock voor geld gaat is sneu. Los van of het zo is is ht niet aan nijs om dat te benoemen. Zo komt hij toch een tikje gefrustreerd over ondanks de rest van het interview. Nijs onderbouwt zn suggestie ook nergens. Misschien kiest pidcock wel vooral voor de beste wegploeg.
  Of een betere omkering in de winter want hij heeft wel andere zaken nodig. Jongkie die vaak tussen vlaanderen en uk moet reizen itt de rest.
2 sep
Als je geld hebt kan je speculeren. Pidcock en Evenepoel moeten het over 6 jaar pas waarmaken... 6 jaar geleden won Wiggins de Tour, Hesjedahl de Giro, reden Leipheimer en Vinokourov nog rond en had Vacansoleil net Ricco ontslagen en Hoogerland uit het prikkeldraad gevist, Armstrong had net "afgezwaaid" en was Argos-Shimano nog proconti...
Had deze kop niet moeten zijn ‘ sky heeft (veel) meer geld dan wij’

Geef een reactie