Ten Dam neemt afscheid: “Dan roadtrippen en gravelkoersen organiseren”

zaterdag 12 oktober 2019 om 12:26
Ten Dam neemt afscheid: “Dan roadtrippen en gravelkoersen organiseren”

foto: Cor Vos

Laurens ten Dam is na vandaag profwielrenner-af. In de Ronde van Lombardije stapte hij voor de laatste keer op de fiets in zijn zeventiende seizoen in het peloton. Hoe zijn plannen hierna eruitzien is nog niet in beton gegoten, maar vaststaat dat hij dingen wil doen die hij leuk vindt.

“Zoals een maand roadtrippen in de Verenigde Staten of gravelkoersen organiseren met goede muziek, lekker bier en mooie barbecues”, vertelde Ten Dam aan de NOS in aanloop naar de laatste van vijf Monumenten op de wielerkalender. Daar wil hij eerst nog gaan genieten. “Van de Sormano en de Ghisallo. En ik wil finishen, want dat is me nog niet zo vaak gelukt hier.” In zijn zes eerdere deelnames reed hij immers alleen in 2012 de wedstrijd uit.

Na Lombardije blijft de Nederlander nog even in Italië om samen met onder anderen Sam Oomen een stuk over de oude pelgrimsroute van Milaan naar Rome te fietsen. Eind november gaat hij in Marokko in de woestijn fietsen en volgend jaar is hij van plan de Amerikaanse gravelkoers Dirty Kanza te rijden. “En in februari komt er ook een leip project aan, maar daar kan ik nog niets over zeggen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.