Theo Bos Nederlands kampioen omnium
maandag 23 november 2015 om 08:20

Theo Bos Nederlands kampioen omnium

Theo Bos heeft een nieuwe nationale titel al zijn palmares toegevoegd. De 32-jarige renner won gisteren in het Sportpaleis Alkmaar het Nederlands kampioenschap omnium. De sprinter van MTN-Qhubeka versloeg op het duuronderdeel Jenning Huizenga en Joost van der Burg.

Wegens een geplande wereldbekermanche en trainingskamp in Nieuw-Zeeland waren enkele baantoppers afwezig. De titel bij de vrouwen ging naar Judith Bloem.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
23 november 2015 10:02
Mooi, hopen dat hij dit jaar zo snel mogelijk vergeet en volgend jaar niet zo veel blessures meer heeft.
23 november 2015 11:52
Het zijn niet alleen blessures die hem parten hebben gespeeld. Mogen we hier nogmaals uitspreken dat hij op de weg nooit de hoge verwachtingen die iedereen van hem had, heeft kunnen waarmaken door een gebrek aan kwaliteit. En dat hij nooit van de baan had moeten weggaan? Dat is meer realiteit dan je te verschuilen achter blessures.
23 november 2015 11:58
@sooike
Natuurlijk mag je je negatief uitspreken, men verwacht niet anders van je. Maar ik geloof dat Hakkie het heeft over afgelopen jaar, en niet over z'n hele wegcarriere.
23 november 2015 13:23
Als je een droom naleeft, dan vind ik dat je die moet nastreven en dat heeft Theo gedaan. En dat er mede door diverse omstandigheden het er (tot nu toe) niet is uitgekomen wil nog niet zeggen dat hij op de weg mislukt is. Voor een baansprinter is hij nog best ver gekomen. Daar kan je alleen maar respect voor hebben.
23 november 2015 14:35
@rahimns
Ik heb toch geen gebrek aan respect getoond? In principe heb ik respect voor iedereen, mits diegene de maatschappij geen geweld aandoet. Dus heb ik ook respect voor Theo Bos. Ik vind alleen dat op deze site te vaak coureurs worden gepamperd, terwijl ze gewoon tegenvallend presteren. Op enkele uitzonderingen na was iedereen hier destijds lyrisch over de overstap van Theo. Er werd zelfs een twee Cavendish of Wiggins van hem gemaakt voordat hij ook maar één meter op de weg had gereden. Ik probeerde toen, hoongelach was mijn deel, dat mijns inziens overdreven enthousiasme wat te temperen. Niet negatief bedoeld, maar realistisch onder het motto "eerst zien en dan geloven". Ik vind dat de overstap van Bos niet heeft gebracht wat hij er ook zelf van verwachtte, maar respect voor zijn durf om die overstap te maken en zijn dromen na te jagen, heb ik wel degelijk.
23 november 2015 14:39
@tendam
Ik heb niet zo'n behoefte om jou (weer) het verschil uit te gaan leggen tussen negativiteit en kritiek. En gelukkig zijn er velen hier, die wel goed kunnen lezen, van mening dat ik heel vaak ook erg positief over onze geliefde sport schrijf. Ik heb jarenlang, veel dichter dan jij vermoedt, tussen het peloton gezeten , maar heb nooit geen blad voor de mond genomen en mijn mening, negatief of positief, altijd onderbouwd. Dat dit niet door iedereen wordt gewaardeerd is een ander verhaal, maar als je het niet erg vindt ga ik er gewoon mee door, zelfs in het geval van Theo Bos.
23 november 2015 14:44
Aangezien er geen enkel recent voorbeeld was om zijn overstap mee te vergelijken, vond ik iedere overdreven verwachting twijfelachtig. Ik was het blijkbaar met sooike eens destijds. Dat maakt dat ik nu onmogelijk kan vinden dat zijn stap naar de weg is tegengevallen. Wat zijn eigen verwachtingen zijn geweest maakt daarbij niet veel uit, aangezien uitspraken daarover waarschijnlijk gevuld waren met ambitie. Daarnaast reed hij het eerste jaar na zijn overstap op continentaal niveau en het daaropvolgende jaar in een pro-continentale ploeg, voor hij in zijn derde wegseizoen debuteerde in een WT-ploeg. Ik zou zeggen dat dat vrij realistische stappen zijn voor iemand met onrealistische verwachtingen.

Hoe dan ook: iedereen die destijds probeerde realistisch te zijn over zijn overstap, zal nu niet opeens kunnen spreken over tegenvallen. Lijkt me. Toch!?
23 november 2015 14:46
Sooike... je schermt er vaak mee dat je jaren tussen het peloton hebt gelopen. Je reacties in de afgelopen tijd lijken daar niet op.. dus ik ben wel heel benieuwd eigenlijk.
23 november 2015 15:23
Ik geef onmiddelijk toe dat ik ook hogere verwachtingen had. Of in elk geval hoop.

Maar dat neemt niet weg dat je zijn teleurstellende afgelopen seizoen volledig aan blessures kunt wijten. Zelfs de meest geweldige renners hadden met die opeenvolging van blessures niet kunnen presteren.
23 november 2015 15:34
@sooike
Natuurlijk is LottoNL geen geweldige ploeg. En Theo Bos geen geweldige wegrenner. Maar jouw 'kritiek' is doorgaans van Statler en Waldorf-achtige proporties. Als je alleen maar negatief bent valt het moeilijk serieus te nemen.

De baancarriere van Bos zat overigens al aardig in het slop toen hij overstapte naar de weg. Hij kreeg te maken met totaal opgeblazen Chris Hoy-types. Volgens mij zocht hij een nieuwe uitdaging. En gezien het feit dat nog nooit iemand de overstap van baansprinter naar wegsprinter heeft gemaakt kan het dan mee- of tegenvallen. Met een stuk of 40 zeges op de weg, sommigen tegen de wereldtop, doet hij het dan nog beter dan welke andere NL sprinter dan ook.
23 november 2015 17:02
@sooike

Iemand die claimt zoveel verstand van wielrennen te hebben zou toch moeten weten dat tussen het peloton zitten zeer gevaarlijk is.
24 november 2015 08:13
@JanJanssen
Opnieuw een insinuatie die nergens vandaan komt: waar claim ik dat ik "zoveel verstand van wielrennen heb"? En je hebt gelijk: meestal zat ik achter of vóór het peloton en niet ertussen.
@Linus Gerdemann
Nergens zeg ik dat ik tussen het peloton heb "gelopen"...Ik zou niet durven..Maar op welke reacties die "ondeskundig" zouden zijn, doel je eigenlijk? Als iemand het niet met jou eens is heeft hij dan meteen minder wielerkennis dan jij, bedoel je ? En iedereen die kritisch is op een renner zou dat eigenlijk niet mogen doen omdat hij of zij geen recht van spreken heeft vanwege ontbrekende kennis van zaken? Beetje kort door de bocht, vind je niet?
24 november 2015 08:48
@ sooike:
als je dan toch niet in wil gaan op wat je nou in de wielrennerij gedaan hebt kun je daar beter over zwijgen, vind ik. het komt nogal pocherig over, en het maakt je er niet sympathieker op.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.