Thimo Willems ‘Belg van de dag’ in tweede rit Ronde van Turkije
©Cor Vos - archief
donderdag 18 april 2019 om 07:24

Thimo Willems ‘Belg van de dag’ in tweede rit Ronde van Turkije

Nationaal WielerFlits.be lanceerde dinsdag een nieuwe rubriek: de ‘Belg van de dag’ in de Ronde van Turkije. In de openingsrit ging die eer naar Lindsay De Vylder. En met Thimo Willems levert Sport Vlaanderen-Baloise ook na dag twee de laureaat af. Willems maakte deel uit van de vroege vlucht en pakte onderweg alle punten voor de bergtrui die te verdienen waren.

Thimo Willems is 23 en neoprof. In de rangen van Sport Vlaanderen-Baloise hoopt hij uit te groeien tot een renner voor het Vlaamse voorjaar. Door een voedselvergiftiging in december kende hij een een valse start, maar ondertussen gaat het de goede kant op. Gisteren bewees Willems alvast dat hij kan fietsen.

Vlaamse Ardennen
“We wilden opnieuw iemand mee in de ontsnapping”, vertelt Willems zijn verhaal. “Robbe Ghys probeerde het eerst, maar dat groepje werd teruggepakt. Bij een volgende poging – het was start bergop – schoof ik mee. Dat was wel de juiste vlucht. En eenmaal mee besloot ik dan ook vol voor de bergtrui te gaan.”

En dat ging verbazend gemakkelijk. “Ik ben nochtans geen echte klimmer”, lacht de Zemstenaar. “Mijn toekomst ligt eerder in de Vlaamse Ardennen dan in het langere klimwerk. Maar die hellinkjes van vier, vijf procent, dat lukt wel.” Zowel op de col van derde als van tweede categorie kwam Willems als eerste boven. Na afloop van de rit nam hij de rode leiderstrui over van ploegmakker De Vylder.

Gemotiveerde ploeg
“Eindwinnaar in het bergklassement worden is niet realistisch”, aldus Willems nog. “Zaterdag op de slotklim zijn vijftien punten te verdienen, terwijl ik nu acht punten totaliseer en er elke andere dag nog maximum drie te rapen zijn. Dan zou ik elke dag deel van de vroege vlucht moeten uitmaken. Dat lijkt me niet haalbaar. Ik ga nu vooral genieten van dit.”

De hele ploeg van ploegleiders Hans De Clercq en Andy Missotten deed het trouwens voortreffelijk, gisteren. En dat werd ook bekroond met een verre ereplaats voor Christophe Noppe. De West-Vlaming sprintte in Eceabat naar een twaalfde plaats, waardoor hij de top tien van het klassement binnen duikt… Vandaag wordt opnieuw gesprint in Turkije.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.