Thomas De Gendt verlengt contract tot eind 2022 bij Lotto Soudal

Thomas De Gendt verlengt contract tot eind 2022 bij Lotto Soudal

foto: Cor Vos

Thomas De Gendt heeft zijn aflopende contract bij Lotto Soudal met twee jaar verlengd. De 33-jarige renner blijft daardoor tot minstens eind 2022 in dienst van de Belgische WorldTour-ploeg, waar hij sinds 2015 deel van is. “Eigenlijk was het een evidente keuze. Eerlijk, nooit heb ik getwijfeld om elders te gaan”, zegt hij in het persbericht van de ploeg.

“Ik voel me hier goed. Waarom zou ik weggaan?”, aldus  De Gendt. “Ik ken dit huis inmiddels al zes jaar. Waarom zou ik verkassen? Lotto Soudal kent me en geeft me de vrijheid, die ik nodig heb, de vrijheid die andere teams me allicht niet kunnen geven. Samen wonnen we al zo vaak. Ik ben ervan overtuigd dat we de komende jaren nog meer zullen winnen. Samen dus.”

“Voor de klassiekers hebben we Philippe Gilbert, Tim Wellens en John Degenkolb. Ik zal ze daar helpen, waar ik kan. Mijn persoonlijke droom blijft wel een rit gewonnen te hebben in alle tien grootste rittenkoersen. Ik won al in Catalonië, Zwitserland, Romandië,  Parijs-Nice en Dauphiné. Ik mis enkel nog Tirreno en Baskenland. Dat zit er niet in voor 2020 maar ik heb nog enkele jaren voor me, met steun van Lotto Soudal.”

“Ik ben gelukkig te zien dat Thomas zich hier thuis voelt”, verklaart John Lelangue, algemeen directeur van Lotto Soudal. “Thomas wint en laat winnen. Deze contractverlenging is goed voor de stabiliteit en de continuïteit van de ploeg. Thomas begrijpt dat we een visie hebben. Alleen al voor zijn palmares en zijn layaliteit hebben we hem nodig. Het is fijn te zien dat dat gevoel wederzijds is. De toekomst ziet er goed uit. Overigens, meer versterkingen voor de ploeg kondigen we eerstdaags aan.”

De Gendt is momenteel met zijn ploeggenoten op trainingskamp in de Franse Vogezen. Hij maakt normaliter op 5 augustus zijn rentree in de Ronde van Polen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.